• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Sugz

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About Sugz

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    p

Profile Information

  • Ford Model
    Focus 1.6 tdci
  • Ford Year
    2006
  • UK/Ireland Location
    Aberdeenshire
  1. Hi, First time poster long time lurker :) I recently purchased a Ford focus tdci 1.6 it is an 06 plate. During the first 2 months of ownership i have had no problems. However, since then an EML light appeared indicating a DPF fault. The car was returned to the original seller (several times) and eventually a new DPF eventually fitted. They also fitted a new EGR valve. The reason that I would like your advice is beause when driving down the motorway I am experiencing intermittent power loss . It is almost like the car is kangarooing like a petrol model. I am thinking this may be a MAF sensor fault? I have also noticed that the breather pipe from the oil exchanger is a poor fit thus causing oil vapor to collect in the air inlet (from the airbox). Now onto Chapter 2: When i got the car after 2 months i noticed the "black death" from injector 3. There is a fairly small, but noticable carbon deposit coming from here. When i returned the car because of the DPF fault i informed the sales man and he ensured me that the injector seat has been fixed. However, I am now 6 months in and still experencing this kangarooing type problem with the car. I have looked at the turbo chaft and it is solid and looks to be Ok.. Have also taken off the EGR since it has been replace and it is free and working as should be. Where else do i look? Your thoughts and suggestions are most welcome (except i can't afford to get rid) Pete