• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


badbigred

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About badbigred

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    NICHOLAS

Profile Information

  • Ford Model
    TRANSIT
  • Ford Year
    2004
  • UK/Ireland Location
    Other/NonUK
  1. I am having a similar problem... My 04 transit will start everytime, but does not engage a gear, 1 or reverse. After idling for a while, it will finally shift into 1 or R, but when I depress the accelerator, it chugs/shudders and dies...as if it is in a high gear or as if a learning driver improperly operates the clutch. Once it finally decides to cooperate, there are no issues traveling, but downshifting (at times) is moderately rough. After reading this and some other forums, I crawled under the engine today and noticed a fair bit of oil leaking near the transmission housing. The AUTO light has been blinking since we bought it, but never had an issue until recently. Any thoughts would be greatly appreciated. Cheers.