Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


dubblins

Budding Enthusiast
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

About dubblins

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    alan

Profile Information

  • Ford Model
    C-Max 1.6 TDi
  • Ford Year
    2004
  • UK/Ireland Location
    Essex
  • Annual Mileage
    10,001 to 15,000
  • Interests
    General Automotive
  1. thanks for your help
  2. Thank you for answering. I am not sure when it was last serviced as I have only just bought the car. I cleared the code and then I tried sitting in the car with it running in drive for 5 minutes before starting off. The code did not appear for a good 15 minutes and this was only after giving it a 'good boot'. After switching the engine off and on again the transmission fault disappeared and the car regained it's full power again. It certainly improved a great deal as it used to only take a few hundred yards before happening. It makes me think whether it may be short of fluid, but I am not sure how to top them up or how to check.
  3. Thank you for answering. I am not sure when it was last serviced as I have only just bought the car. I cleared the code and then I tried sitting in the car with it running in drive for 5 minutes before starting off. The code did not appear for a good 15 minutes and this was only after giving it a 'good boot'. After switching the engine off and on again the transmission fault disappeared and the car regained it's full power again. It certainly improved a great deal as it used to only take a few hundred yards before happening. It makes me think whether it may be short of fluid, but I am not sure how to top them up or how to check.
  4. can anyone help me I have fault code P0741 showing, I am not sure if it is a faulty Torque Convertor or a sensor fault as the car appears to be driving fine