AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Ihughes

Budding Enthusiast
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Ihughes

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name Ian

Profile Information

  • Ford Model Mondeo
  • Ford Year 2005
  • UK/Ireland Location Berkshire
  • Annual Mileage 10,001 to 15,000
  1. Thanks Flying Clutchman. Do you have a view about fitting a replacement Ford DMF or a SMF conversion/Transit clutch?
  2. Thanks Chris, I had the clutch & DMF replaced in 2010 at 75k and its done about 40k miles since then. When it went last time I got the usual symptoms beforehand of clutch slip etc. Bit surprised if its gone again and without any warning or actual noise as it failed. The bit I don't understand at the moment is that I can select gears with the engine running without any difficulty or noise/protest from the gearbox. If it is the clutch I don't think I will bother getting it fixed as the cars only worth about £500 in good running order which will be a shame as it is still in generally good condition and used to drive very nicely!
  3. I got a transmission failure that I don't understand. I was driving my Mondeo (Mk3 TDCi 6-speed manual) on the motorway the other day at 80mph in 6th gear when I lost all drive through the transmission and the car began to slow down. It was as if I had de-clutched the engine from the transmission. When I pressed the accelerator the engine revs increased but the car continued to slow down. I coasted to the hard shoulder and had the car recovered to my home. Now the symptoms are as follows: - clutch pedal appears to be operating normally. - with engine running, I can move the gearstick into any gear (including reverse) with out depressing the clutch. - I can start the engine with the car in any gear and it doesn't move. It's as if the car is permenantly de-clutched. I have not had any problems with the clutch or gear selection prior to the failure on the motorway nor did it make any unusual noises at the time it occured. Any idea what the likely cause of this failure is?