Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


trflorin

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About trflorin

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name Florin

Profile Information

  • Ford Model Fusion
  • Ford Year 2007
  • UK/Ireland Location Other/NonUK
  • Annual Mileage 15,001 to 20,000
  • Interests General Automotive
  1. Hello! I recently bought a Ford Fusion 1.4 TDCI with 81.000 miles. I knew the car had some problems with the engine but the price was very attractive so i thought it was worth the repair cost. I was told that the problem was with the camshaft. It needed replacement because the car was used on very long periods of time with the engine turned on, at idle. Basically the engine was kept on running for hours and hours, at idle. So i took out the camshaft and, yes, it was very worn. But ONLY the camshaft lobes. The tappet rollers are practically intact. So, my question is: How could that be possible? Bad camshaft from the factory? PS (This car has a "sister" used on same conditions and it has the same problem) Here is a photo of the camshaft with the corresponding rocker arm. Thank you!