Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


alexi1207

Members via FB
  • Content count

    3
  • Joined

  • Last visited

About alexi1207

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name Alex

Profile Information

  • Gender* Male
  • Ford Model Focus Zetec S
  • Ford Year 2010
  • UK/Ireland Location Essex
  • Annual Mileage 5001 to 10,000
  • Interests Classic Cars
    General Automotive
    Motorsport & Racing
    Car Restoration
    Car Modification
    Sports & Leisure
  1. Full On Newbie

    Thanks very much to you both.
  2. Full On Newbie

    Hi guys, thanks for the feedback. Funnily enough I don't think the fuel filter has been changed yet. Might swap it out and run some fuel injector cleaner through to see if that helps the situation much. Why is it you can't get a Haynes manual for modern cars? I used to like getting one for each car I owned, like a walkthrough guide for a computer game, completely pointless until you need it but so happy when you do. Hopefully my pictures should be uploading too.
  3. Full On Newbie

    Hi everyone, As this is the introductions area and I'm a full on newbie to the forums I thought I'd say hello and see who's about. I've owned focuses for most of my driving life having started with the Mk1 1.4 Zetec and a few years ago moving to a 2010 Mk2.5 Zetec S 1.8. Other than a couple of little issues I do love the car despite its poor fuel consumption and high amounts of tax. Once I have them available I'm looking to post some pictures of her just to see what people think and also take any suggestions for further mods that can be done, preferably without breaking the bank too much. Also I wondered if people could help with a little issue I seem to have every now and again. The car 90% of the time is absolutely fine. But every now and again either the engine struggles on start up or cuts out altogether. On starting it seems to just hover around a few hundred rpm and won't respond to me pressing the accelerator until I've pressed it 4 or 5 times and then suddenly springs into life. The second problem I've had is after driving say 200 metres, I've put the clutch down for a junction and the engine has completely cut out. Once restarted it's fine again but thought if anyone may know it'd be you guys. Thanks in advance Alex