Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


atrox

Budding Enthusiast
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About atrox

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Steve

Profile Information

  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    Focus Zetec 1.6
  • Ford Year
    2001
  • UK/Ireland Location
    West Midlands
  • Annual Mileage
    0 to 5000
  1. Also it only happens around 20-30% of the time.
  2. It was also happening before the service, I just though I would mention it to rule out plugs.
  3. Afternoon, My focus mk1 1.6 sometimes struggles to start. It cranks fine but can take a good few seconds before the engine fires, other times it will start straight away. Recently had a service with spark plugs changed. Once started it drives fine. I might get some Redex injector cleaner, any other ideas?
  4. Nice to know, I will stop worrying about it. I did have a head gasket blow on an older car so just slightly paranoid.
  5. Coolant flush done. Still about the same so far, maybe just 1 or 2c less. I will keep an eye on it over next few days. I may enable the test/diagnostics mode and check the temps on there, is it ok to leave it in diagnostics mode for a 20 minute drive?
  6. I have a 2001 MK1 1.6 Zetec Focus (Zetec-SE/Sigma engine). My old mk4 fiesta (1.25 zetec) used to run @ around 90c coolant temperature.However the focus runs with coolant temperature normally @ around 100c - highest I have seen is 104c. The coolant temp needle on the dash stays in the middle but I know it always does this and just jumps to red if overheating. Is 100c too hot? P.S I'm getting the coolant temperature via OBD.