Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


xxvv

New Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About xxvv

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Ford Model
    Fiesta mk5 Zetec-S
  1. Basically my y reg zetec-s had a little trouble starting up in the mornings, for a few seconds it would almost stall and eventually idle. Cleaning up the engine bay, checking levels noticed a strange orange/brown build up around the spark plug leads, after taking the leads off realised the spark plugs were pretty much completely submerged in brown water. Drained all the water cleaned the leads and the car started fine with no stalling or anything. Took the car to a petrol station near by, car runs fine up until a certain point (approx 1 mile) where all power is lost and i have to rev very high in 1st/2nd to keep to running and get it back home (the car then wont start for a few hours). Tried the same journey twice and again at approx 1 mile it does exactly the same thing (just appears to be no power above 2nd gear). The car is going into the garage in the morning to see what the problem is, though am i bit clueless and would like to know if anybody has had anything similar or know what might be up (and also so i don't get completely screwed by the garage). - this has only happened after draining the water from the spark plugs. Any advice would be much appreciated!