New Member
  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Woodz199

  • Rank

Contact Methods

  • First Name

Profile Information

  • Ford Model
  • Ford Year
  • UK/Ireland Location
    West Midlands
  • Annual Mileage
    10,001 to 15,000
  • Interests
    General Automotive
    Motorsport & Racing
    Food & Drink
  1. Hello - Could I have some help/advice please? I have a 09 Ford Focus 1.6TDCi which I bought 4 months ago with 66K on the clock, I was driving along the motorway (hour into my journey) and noticed when i went to overtake from 70mph i had no power like normal, felt like i had no turbo and it took ages to get to 80mph. The engine also sounded very loud as it revved up to 3,000rpm. No warning lights, no smoke. This continued until i got off the motorway, turned the ignition off and on immediately and it was fine, all power and back to normal. This lack of power was at low speeds and high speeds in all gears. Took it to a mechanic who replaced the EGR Valve as it was stuck shut. Drove it again for the first time and this power loss happened 10 minutes into my journey, again no warning signals or smoke just no power from the turbo. Again turned it off then on and it was fine. Spent 250 replacing the value so was pretty annoyed that it had been made worse!!! Any thoughts on what it could be? Cheers for any help.
  2. Welcome to the Ford forums Woodz199 :)

    If you get stuck on how to post a question on the forums or trying to message a member then check out our video guides to help you get started!