• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Spookyjay

Budding Enthusiast
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Spookyjay

  • Rank
    Member

Contact Methods

  • First Name
    Jason

Profile Information

  • Ford Model
    Mondeo Titanium X
  • Ford Year
    2011
  • UK/Ireland Location
    Oxfordshire

Recent Profile Visitors

481 profile views
  1. Titanium X Rear Power Socket

    Do you know if there is one for the mondeo 2011 Sent from my iPad using Tapatalk
  2. Black smoke

    Had the fuel vaporiser changed again, and still have black smoke on acceleration. Just done 1000 miles on holiday in Wales and no problem with the car (just the black smoke) mpg good, not using any oil and seems to drive nice and smooth. I guess I'll just have to live with it and see what happens. Thanks for all the help Sent from my iPad using Tapatalk
  3. Black smoke

    I have spoken to 'DPF clean team' and they said that the DPF was badly blocked and had to be opened and put in a kiln for a deep clean, then re sealed. They assure me that the DPF was checked for any damage and all was ok. They are happy for me to send it back to them for checking at no extra cost as its covered by their warranty. But of course I would have to pay a garage to take it off and put back on again. Sent from my iPad using Ford OC
  4. Black smoke

    I totally agree with what you and Ian are saying and really value your opinions as I have no idea about these things apart from what I've read. I'll let ford have a look at it for the third time and go from there, if no luck then I'll try and find a local diesel specialist to see if they can help, just hope that I don't have to stump up £1200 for a new DPF from ford. (I couldn't find an after market one) Thanks for all your help 🙂 Sent from my iPad using Ford OC
  5. Black smoke

    It was a different garage that did the DPF, they had it sent of for cleaning. The report came back as 68% blocked. So I think it was the vaporiser that was causing the fault as it stopped doing regens. I was always wondering if the DPF has become damaged due to the cleaning process, the company they used was 'DPF clean team' they state that they check the DPF for damage before and after. Sent from my iPad using Ford OC
  6. Black smoke

    Every time accelerate, tdci-Peter suggested that the vaporiser may be at fault and as its does give off black smoke when it does a regen it kind of made sense that maybe if it was injecting diesel when it shouldn't then it would produce black smoke. If the pump that supply's the vaporiser was at fault and was pumping all the time would it cause a fault code? Sent from my iPad using Ford OC Also seems strange that the black smoke started after the new vaporiser was fitted
  7. Black smoke

    God knows, they don't seem to know what they are doing Sent from my iPad using Ford OC
  8. Black smoke

    Spoke to fords again, they're going to try another fuel vaporiser as the black smoke started after they fitted the last one. Going in on Monday, fingers crossed. Sent from my iPad using Ford OC
  9. Black smoke

    It past the mot no problem a couple of weeks ago. I think I might just live with it for the time being and see how it's goes. If I knew where the egr,turbo or maf was i might have taken a look but I'm pretty useless at car mechanics. Sent from my iPad using Ford OC
  10. Black smoke

    Thanks for the reply, it's had a new fuel vaporiser fitted and started not long after that. It's not using any oil and the mpg seems to be ok, no loss of power either. The car drives smoothly, it's not lumpy and idles ok. Sent from my iPad using Ford OC
  11. Black smoke

    Mondeo 2011 2.0l 163 Hi All I'm having issues with black smoke on acceleration. About a month ago my DPF became blocked, I had it cleaned and within about a day the engine light came on and said it was blocked again. I booked it into fords and had the fuel vaporiser replaced and bingo regens started happening again, all good. About 100 miles after I started seeing black smoke on acceleration, so booked it back into fords and they said they couldn't see any smoke, but to take it back if its still doing it. drove down the road and black smoke still appearing. Booked it back in and they said that they would do a smoke test on the engine to see if there were any pipes split/leaking. Had a phone call to say they couldn't find anything wrong with it although it was still smoking. Any ideas would be appreciated as I am at a total loss as to what to do next Sent from my iPad using Ford OC
  12. Strange Noise

    I had a similar noise from mine, turned out to be the top strut bearing, just needed re positioning and lubricating. Sent from my iPad using Ford OC
  13. Signs Of Water In The Boot

    Washed the car at the weekend and no sign of any water leaks. Looks like the silicon has done the job. Sent from my iPad using Ford OC
  14. Signs Of Water In The Boot

    Hi Jim I put some silicone around the wiring grommet top left hand side of the hatch. So far seems to have done the trick, but haven't had a good downpour yet. I'll try and pour some water over it at the weekend Sent from my iPad using Ford OC
  15. Hi all I have a 2011 MK4.5 Titanium X Diesel, over the last few weeks i have noticed a small drip of water on the passenger side of the boot. On first inspection i thought it may have been the known problem of the water gathering in the window, but its not. This appears to be coming from the holes from the plastric side panel at the top. you can get 2 or 3 fingers in there and this appears to be soaking wet. There are 2 screws attaching the panel but i cant seem to remove it. Any suggestions would be helpful. Many thanks Sent from my iPad using Ford OC