AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Cav14

Budding Enthusiast
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About Cav14

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Lewis

Profile Information

  • Ford Model
    Fiesta
  • Ford Year
    2003
  • UK/Ireland Location
    Gloucestershire
  1. Hi all, First a bit of the history: Engine is a 1.4 16v. Last year I had a water leak from the thermostat housing - it was cracked and I replaced it. 1 week later there was another water leak, this time from the water pump so I replaced it; I did the timing belt at the same time. On the test drive the crankshaft bolt came loose (I followed the instructions to the letter +10Nm of torque but no mention of loctite). Bang goes 10 valves. I replaced all the head gaskets, valve stem seals, lapped the valves with coarse and fine paste, new plugs, new HT leads, new tank of fuel etc etc... car now runs sweet as a nut with much more power than it had before BUT there's white smoke. Took the car to get MOT'd but they refused to test it due to the amount of smoke coming out. It seems to be consuming a bit of coolant and the exhaust fume smell is pretty normal to me. We have been scratching our heads but have no idea where to head now... Please, any suggestions?!
  2. Hello

    Hi all, Just taking a minute to introduce myself. I've owned a Mk6 Fiesta for the last 2 or 3 years and have put over 30k miles on it. I look forward to chatting with you all. Thanks!