• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


FirSTFocus

Budding Enthusiast
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About FirSTFocus

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Bob

Profile Information

  • Ford Model
    Focus 1.8TDCi Sport and ST-3
  • Ford Year
    2006
  • UK/Ireland Location
    Norfolk
  1. Hi, I have a number of problems that all suddenly occurred at the same time yesterday. I drove to the supermarket and all was fine. I got in my car to drive back and the faults all occurred. I'm initially guessing water ingress somewhere..... 1. My courtesy light stayed on when all doors were closed (it has since rectified itself) 2. The central locking would automatically unlock immediately I tried to lock it - as if a door wasn't closed properly (this has since rectified itself). I also get no "indicator flash" when I double lock the car, which I got before. 3. The indicators (and hazards) work but the green directional arrows on the instruments panel don't. 4. The handbrake light stays on even when the handbrake is off. 5. The amber engine warning light is on. 6. The boot only opens with the button on the key fob and not with the boot latch, even though the car is unlocked. 7. The alarm randomly goes off on its own. All other electrics work fine. I have read elsewhere about a multiplug in the "rear passenger" area, but can find no more detail on exactly where it is or how to get to it. I thank everyone in advance for any help they can offer.
  2. Hi, I hope someone is able to help me. I have just bought a 2006 (06) Focus 1.8 TDCi Sport and when I bought it, all seemed fine. However, when the car has sat for a day or two, and I first start it, I get the red engine warning light come on and the car runs a little roughly. Each time this has happened, within two minutes, the warning light has gone out and the car has run fine and presented no more problems, no matter how far my journey is. I realise it is a bit like going to the doctors and saying, "I have a cough, what could it be?" but I hope someone can help. Thanks in advance.