• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Unlucky Motorist

Budding Enthusiast
  • Content count

    2
  • Joined

  • Last visited

About Unlucky Motorist

  • Rank
    Newbie

Contact Methods

  • First Name
    Jase

Profile Information

  • Ford Model
    Fiesta
  • Ford Year
    2001
  • UK/Ireland Location
    Gloucestershire
  1. HELP!! Electric Problems...2001 1.1l Fiesta

    Will check the headlights brightening tonight when it's dark. Going to check and clean all the cables/connections tomorrow, fingers crossed I come back with good news! Thanks for the advice!
  2. Hi All, I've had a look through the forum and seen some similar posts but nothing that has been definitely diagnosed, so I'd thought I'd ask all you good petrol heads for some advice... About 6 weeks ago I stopped at the garage, filled up, jumped in and went to start the car. She acted funny, dials went to max then back down, trip reset, and all I could hear were the relay clicks, no turnover at all. She started on the second attempt BUT, I drove round the corner to the shop and when I came out, exactly the same thing happened again and she wouldn't start at all. Couldn't even jump start her with regular leads. Tow truck managed to get her started with the commercial battery box type thing they have, so I took her straight round to the garage and had a new battery fitted. All good until last week when I was dropping a mate home, idled outside his house while he de-bussed, spun round and noticed that the dash lights were dimmed, headlights weren't fully powered etc. Stupidly I stopped, then she wouldn't start. However, this time she was trying to turn over maybe once or twice before dying. Luckily, mate came out and we managed to push start her and she was fine. Two nights ago, came home from work, was reversing into my space and the same happened again, dash AND headlights dimmed and electric window wouldn't rise. Kept her running this time (yep, I learn from my mistakes!), ran her round the block in only 1st and 2nd (high revs), lights and dash came back on and she was running fine. Sooo, brand new battery on her, I can only assume this is an alternator problem? Does anybody please have any idea? Don't really want to shell out for a new alternator 5 weeks before Xmas, don't think the missus would be too happy having that under the tree. Was going to get her a brand new hoover...:-) Thanks in advance for any and all advice.