AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Search the Community

Showing results for tags 'forums/broken+down+wont+start'.

Found 137 results

  1. My 2013 ford fiesta 1L ecoboost's start stop isnt working, the button to turn it on and off just stays illuminated when pressed, you can turn the light off when the ignition is on but as soon as you start the car the light comes on and you cannot turn the light off, and therefor the start stop isnt working.  any advice  thanks  
  2. Hi there,  Can anyone tell me a suitable replacement GPS antenna unit for a 2009 Ford Focus. Sat Nav doesn't work and I've been told its due to the fact water has leaked under the antenna seal. Any help would be greatly appreciated. Thanks ~ Scott 
  3. Hey, I've got a (new to me) '62 plate focus estate titanium X, 1.6TDCI (115) stop-start engine with keyless entry and keyless start button. it has around 120k on the clock. Timing belt/chain has just been done. I've had it arpund 2 weeks. I have a problem where the car will not start using the button (have not tried the emergency key yet) it takes many attempts for the car to start. A faint, but dull click can be heard after pressing the button - sounds a bit like  the starter motor solanoid -but don't read too deep into that. it cut out at the weekend when I was on holiday - it was either stop-start kicking in, or me fumbling about and made it cut-out, or it just cut-out its self - I'm not sure. either way it wouldn't start, all signs pointed towards having a flat battery, that's what it felt like. THe AA came out and couldn't start it either, eventually it just started by fluke.140miles later after getting going again it did the same thing when I turned the car off to pick the dog up, got in the car and it would not start until about 8 tries of pressing the button, each time there was a faint, dull clicking noise from the engine bay. there's no warnings that I can see, but I did see *something* about hill-start assist on the display as I got into the car for the first time on the day it first broke down. here's a video (car was warm - I'd just stpped it to nip into doctors) https://www.dropbox.com/s/n9yszdu8wig847e/20160201_105618.mp4?dl=0     The AA ran diagnostics but their system didn't read the ford codes and he said there were 5 electrical faults in the memory but he could not tell me what the errors meant. (p.s I'm not talking about the ~4 sec delay between pressing the button and waiting for the coils to warm up where the engine fires its self after the short pause. This happens with a warm car too)
  4. Hi all, Looks like my driver seat (or frame?) is broken, it moves into the bottom left corner if pressed. If you get out the car and move the seat it moves into that bottom left corner. Does anyone know what to check and how to check it and how to go about fixing this problem? Thanks
  5. Stop Start Not Working

    Hi, I'm guessing this one has been discussed quite a bit, so apologies if I'm going over old ground, but I haven't found the answer to this specific question - does anyone know if there is an ECU reset or similar in the engine for the SS? My SS stopped worked a few months ago, having worked all through last winter. Had it checked out and the battery was low on charge - so now got a brand new battery (correct one for SS). SS still not working. I've tried turning off climate control completely, which sometimes stops it kicking in. Engine was warm (my daily commute is 20miles each way), and the outside temperature was reading 5degrees. So as far as I'm aware, there shouldn't be anything stopping it from kicking in. I know some people don't like it, but I spent quite a bit of time in traffic and find it really useful, and I now object to sitting in traffic with the engine burning my pounds needlessly!! Just wondering if the garage needed to reset the ECU or anything when they fitted the battery? the other thing I've noticed is that previously when starting the engine, I had to put my foot on only the clutch to start. Now I have to put my foot on both the clutch and brake to start - not a problem, but just wondered if they're connected as that changed at the same time as the stop-start stopping working... It is a 2013 Ecoboost 125bhp model... Many thanks :-)
  6. Hi guys, So i've done it again. Bought a 1.25 fiesta in march (14 plate) now just gone and part ex'd it against a 1 ltr ecoboost (64 plate). Picking it up on Friday! The only question i have, what are people roughly spending on their fuel, and what are their avg mpg. I would also like to know your driving habits as it what roads. I've heard that it's brilliant on fuel however i would just like to see how much people are actually getting out of it. My road types vary for work. Will post some pictures when i've collected. Thanks Guys Jon.
  7. Hi, I have a serious problem with my 2009 ford focus 2.0 tdci duratorq durashift gearbox. The car stood for 3 months while waiting for funds to do repairs to the diesel pump. I towed the car to a workshop and they got it started for me after much bleeding of the fuel line. But now the car won't go into gear, it can go into neutral and park, while in neutral you can move it. The problem is it will not select a gear forward or reverse.The workshop says that the selector shaft is stuck and they will have to pull the gearbox and strip it, now this will run high in costs and I need to find out before they pull and strip if there is anything I can do first to try solve this problem. I thank you in advance for any advise you give.
  8. Help

    Tight so basically, recently when I change gear slowly and have a little bit of gas on, there's a really loud squeaking/screeching sound from what sounds like my clutch. Does anyone know what this is or if it's a bad thing? Thanks
  9. Attempted Theft

    Hi, I have recently bought a 2009 Fiesta Zetec S 1.6 (90) TDCi. (2 Weeks Ago). Just yesterday I returned to find that some scum bag had tried to steal the car. They gained entry via the driver door. The handle is missing, they must have used a screw driver to pop the latch. Inside the vehicle they have pulled off the plastic steering cover, and chiselled out the ignition from the metal chamber. In doing so the metal chamber which is part of the steering column has been broken in half which is what hold the ignition barrel in place. I have managed to put the ignition back into the correct position along with the immobiliser and the car starts. I would like to know advice on getting this fixed. Costs etc as I am unaware of the steering column is hydraulic or electric. I wanted to get advice before I phone my insurance company today. My excess is 250 voluntary and 200 compulsory. 450 in total. All advice is welcome. Thank you
  10. Desperate Tdi Owner

    Hi fellow owners, can someone please show or guide me to the light at the end of the tunnel. I have an 04 1.4 tdci that refuses to start. I initially had a leaking leakoff pipe I repaired it with new R clips rebuilt the covers etc but now the engine will not start have had to recharge battery twice trying to start, turns over great but not even a cough. Could I have damaged the injector loom as I only pulled it out of the way and not removed it. Or could it be the immobiliser as I used the Blue Master key instead of the key fob remote. I had read somewhere that it can play havoc with immobiliser. I did try to recode the key in the ignition turning it on and off quickly till it beebed then pressed both buttons. I thought about getting an ELM327 cable can someone confirm mine is OBD2. Waiting with baited breath in anticipation. Colin866
  11. Drive Shaft

    I hope im posting it on the correct section of the forum but basicly iv got an issue which iv narrowed down to my drive shaft, i hav recently replaced top mounts which didnt cause an issue then replaced the inner and outer track rods and lcas on both sides which after doing this has caused a grunding noise when fully locked and everyso often a clunk which i presume is my drive shaft, my question is as they were not a problem before replacing the lca and track rods could it just be a thing of iv knocked them out of place slightly i did notice the drive shaft moved backward and forward in the cup thats in the engine thanx josh also my car is a ford focus zetec 1.6 petrol y reg
  12. Focus Mk3.0 1.6Tdci Start/stop?

    Hi Guys Just recently got my car back from the garage after a clutch replacement. My Start/Stop is now not working as it did when it went in. I think they disconnected the battery as all my trip computers have reset. Any idea's on what I need to do to get this going again? Also, windows now don't go all the way down automatically with one touch of the switch. I think this will be an easy fix as it was on my vauxhall's but want to clarify the procedure for both of these. Cheers Charles
  13. The other half has an old focus (02 plate) and the O/S/F electric window has gained a mind of its own. It will go down and usually refuse to go back up. When it does it might stop and then the next 'up' press will mysteriously send it back down again. On other occasions it will work fine. As far as I know there is only a switch and a motor in the door and the motor is working obviously so that would mean a switch right? But it seems to do it when it's damp which might suggest that its water getting into the motor connection. Has anybody else had this problem?
  14. Streetka

    hi have a 04 streetka been doing some work on it for mot I think after battery removed and jump start my problem started. I get nothing when I try to start now when I turn ignition on abs & oil lights come on but I don't get ignition or battery light. thanks for any help
  15. Hi, Anyone experienced problems with the Hill Start Assist? Mine was working fine but now only works intermittently. It's definitely switched on in the settings, there are no error messages, and yet it no longer appears to be working. I'm not sure I particularly liked it in the first place and was going to switch it off, however my concern is that now its misbehaving, what else could be faulty... Car currently has only 800 miles on it, so under warranty.
  16. This is an old subject but still relevant. My 2004 1.4tdi has broken springs twice, each time with little mileage and 3 years between. Annual mileage never exceeds 4,000. It seems the most common breakages are offside front and just about half a turn (7 inches) from the end of the first (bottom) coil. There is a Fiesta thread which mentions probs with vehicles built in the Cologne plant, Germany, in 2003/4. It seems Ford do not admit the problem although it is clearly a safety issue. As far as I know there has never been a recall - Bad job Ford! I have had 2 Dagenham Fiestas (Mk2 and 3), 2 Sierras and 2 Escorts and put about 100,000 miles on each with no failures. Look at the Fusion design and it is not conventional (with British Dunton designs) as previous Fiestas have square ended springs which sit properly. It seems the design is continental as there are reports of VW, Audi. Merc, BMW, Renault and GM failures. Fusion springs are tapered at each end and sit in a spiral housing in such a way as to encourage wear of the plastic covering, trapping dirt, grit and salt and premature rusting. It seems rust starts as a result of the plastic covering being pierced by friction plus grit or a small stone. Rust in the tiny hole then spreads causing the spring to fail. They always fail in the same place and one discussion thread indicates that broken parts can be interchanged between springs and they fit perfectly. Also, interchangeable with broken nearside springs. In an attempt to alleviate the fault Ford released a zinc plate modification which prevents rust through electrolytic action (sacrificial anode). Has anyone got a part No. for this or any further information on spring failures? Ta muchly
  17. New Member - Gps Problems

    Hey, im Scott, I've recently just bought a ford focus, 59 plate, titanium X i think it is. Its got all the bells and whistles which, if im honest was the big selling point for me. Problem is.... Everything works great and i love the car... other than the sat nav isnt working. It doesnt know where it is because it cant find any satellites. I've read it needs upgraded, that it needs a new aerial, that it needs water removed from underneath... Ford said for £102 the will spend an hour having a "look" which im sure will only be the start of the nice long bill they will give me in the end. At the end of the day i need it fixed so if i have to then i will chuck it to ford but im hoping its a quick easy fix. Any help would be great! Thanks! Scott :)
  18. Hello , I have joined this club to ask for some help to find out what's wrong with my car . I bought a 55 plate 2.0l tdci 130 Mondeo about 7 months ago . It's a brilliant car but has caused me endless expense since owning it . I've now got to the point where no mechanic I talk to can figure out what's wrong with it . Within 3 weeks of having it the dmfw went , so I booked it in to be replaced , while it was there the changed the fly wheel , clutch , and some tensioner that was knackered too . When I collected the car I was pleasantly surprised that the engine was slightly quieter now. However it still does sound quite ropey . My main issue at the moment is when i start the car - cold or hot - it's takes 2 or 3 attempts to start , and when it eventually goes , it runs on 3 cylinders with the engine management light on , for about 10 seconds , then the light goes out , and the 4th cylinder comes into play !! Along with a nice plume of white smoke out the back . Also while driving it makes a horrible "pinking "sound occasionally . I've had the injectors reprogrammed to the ecu , and I've had it code read - there are no fault codes at all. I'm literally at my wits end and would really appreciate some advice.. Thank you
  19. Hello, new to the forum. Just a quick question I would like to ask to help with my sanity. I recently bought myself a lovely new 2015 Fiesta ST-3, 1500+ miles in the first two weeks of ownership, what a fun car! I've just taken it off to the garage to get the MP215 pack fitted, for some added fun. While it's in the garage I have asked them to take a look at the Stop/Start function as it seems to have stopped working. The garage has said to me that they don't believe that an ST comes with Stop/Start, but I could've sworn blind that the engine was cutting out when I was stopping at traffic lights etc... I am aware, from reading the manual, that the Stop/Start function will not work in Sport Mode & also it's a bit twitchy relating to various air-con settings, battery levels et al. (I tried all sorts of permutations & couldn't get it to work again). My main question is, am I going mad?! Does the ST or ST-3 come with Stop/Start or not? I am convinced I had it working for the first week or so of ownership, perhaps I'm so used to driving another little 1litre Ecoboost Fiesta that has Stop/Start, that it's thrown my brain off-kilter. It seems ridiculously hard to find any information online about the ST having Start/Stop. A few sites mention it, but mostly it doesn't seem to come up in various searches, most likely because it doesn't have Start/Stop;) Please help my sanity and settle this matter definitively, once and for all. Chris
  20. Just thought I'd say hello. Bought myself a lovely new Fiesta ST-3 recently, 1500 miles in the first two weeks! Loving it, such a fun car.
  21. Hi guys, I've been searching for an answer to this but cant seem to get anywhere. Does anyone know how to reprogramme the key fob for a push button start Mk4 Mondeo? The fob will start the car, I just cant use the buttons to open or close the doors. It was warning of a low battery, but I've since replaced the battery. This is on a 57 plate Mondeo Titanium X. The normal key reprogramming trick of turning the key in the ignition so many times in 6 seconds wont work, as there's no ignition. The failsafe involves inserting the fob into where the ignition would be. Any help would be appreciated. Thanks, Pete
  22. Hi all, im not sure what the part is called but its the metal bar under the seat that you pull up to adjust your seat forwards and backwards, its completely snapped off and now i cant move my seat. What is this part called? How do i fix it? And can i move my seat without it for the time being. Thank you!
  23. hi to all i have a 1.6 focus petrol automatic zetec se .......i was driving home when i heard a rapid knocking sound from the engine that gets faster when accelerating and when slowing/stopping car idles irratic then stalls .......put 4 litres of 5w30 in.... now when trying to start dash and roof light go dim/off starter clicks once....tried jumping from another cars battery but leads got hot quick and i saw a tiny plume of smoke from middle of engine so.... is it wise to try and jump start again ? any idea about irratic idle and stall ? or what knocking noise is ? car wont start helpppppp....
  24. We have just got a 1.6 Grand C-Max titanium. I had understand that this model included Start-Stop but I cannot find any trace of it operating, and with just a blank panel where the 'A' button should be. Have I misunderstood. Does this model have Start-Stop?
  25. Starting Problems

    So now and again very rare I will go up to my escort mk6 1.8 ghia. And turn the key. There are lights on the dash and u get all power. However u don't hear the fuel pump cut in. Then you turn the key and there is no starter motor kicking in. U only hear a small click. Then more often not very. You are driving along and it just dies. Try turning it back on same happens as I I said up above no fuel pump no starter. Help Also inside the engine by the firewall the only way I can describe it is as a piston. It's a cylinder shape and a metal rod that gets pushed inside when the key is turned on to the ignition. However when the problem happens and you turn the key u get dash lights but that pistion dosnt push in. What is this piston