AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Search the Community

Showing results for tags 'forums/high+fuel'.

Found 143 results

  1. Engine revving

    I have 2004 Ford Ka, 1.3   engine is revving by itself when idle. engine management is on. engine sounds like its struggling to breath (intermittent)   once I drive the car, it can drive steadily without my foot on the accelerator!!.diagnostics suggested 02 sensor. been advised to put fuel treatment in it the car is getting a little unnerving to drive at times    
  2. Hi in need of help my Ford Fiesta year 2001 1.6 was running fine then left standing for 2 weeks battery went flat so replaced new now the fuel pump / ecu fuse blows as soon as it starts up for 1 second replaced fuse starts then blows is this just bad luck or is something else gone wrong desparate need help Bioman
  3. Hi Everyone, I am planning on changing the Fuel Filter on the above car over the weekend and I have the good old Haynes Manual to follow, however I was just wondering if anyone knew of any good posts of this nature on the forum already or of any useful guides - a quick search didn't return anything? Any useful advice or things to watch out for etc also wouldn't go amiss! Also can anyone recommend a good Diesel Primer Pump - there are quite a few on Amazon, but most of them have less than brilliant reviews. Many thanks in advance! Glen
  4. New fuel filter -now won't start

    I changed the fuel filter on my 09 focus titanium and now it won't start.  I topped up the filter with diesel, and after letting it soak, topped it up once more. ive tried priming it with the ignition the fuel lines are not swapped over my mistake The filter and o ring is secure and tight all nozzles are clicked in with their o rings in place. does the system need bleeding manually? Is there a nipple? There's no fuel cut off switch either and when I discount the the fuel lines and test it no fuel comes out. im out of ideas!!! please any help would be extremely valued many thanks Al      
  5. Hi Have owned a Fiesta ST3 for the last month, best car I've driven in 18 years of motoring. Got the Mountune Performance Pack fitted (MP215); makes an awesome car just that little bit more awesome...You'd be mad to not have it;) Now I'm starting to think, hmm, what next? I do like the look/sound of the Mountune Cat Back Exhaust, that's definitely on my list (sadly not in stock at the moment). If you have this exhaust fitted, would you recommend it? I am aware that the stock exhaust has to essentially be 'cut-off', which has me a little nervous, I'll be leaving that to a garage methinks... I'm also thinking of getting the Mountune High-Flow Induction Hose (a nice red one). Looks very easy to fit and, if the claims are to be believed, makes first to second gear & general power delivery that little bit smoother. Being somewhat of a newbie to modifying cars, I am wondering if I will be able to fit this hose easily. I know my way around some basics, but an online video makes it look like I could cope quite easily. Sadly, at the moment, they don't have the hose clips in stock, but I'm sure they will soon. Again, anyone got this hose fitted & would they recommend it? Thanks for any advice. Chris
  6. Hi, I am new to this site but after some advice. My 2013 Fiesta 1.0 ecotechnic recently started smelling strongly of petrol. I took it to the garage and they replaced a leaky fuel pipe under warranty. Ever since then (about 3 weeks) my car has a rattle - its not that loud but you can hear it even with radio on and its one of those annoying rattles, like a bottle or your sunglasses or something in a door pocket, but its not as I emptied my car of everything! Generally its louder when the engine is cold and dies away a bit once its warm. I've taken it back to the garage and they can hear the rattle too, they referred it back via warranty and apparently the new part is slightly different (and that's just the way it is now) and so therefore this noise is normal?! I cant say I understand this, especially as the hire car they gave me was almost identical (same engine etc but being one or two years newer) and doesn't make this noise. Any ideas on the real cause and what I should do next? I don't want to be left with a car with an annoying rattle and am concerned that if I ever decided to sell that no buyer will believe me that the rattle is normal! Thanks in advance!
  7. '57 plate 1.6 petrol Mondeo Mk 4 (owned fro new, no other problems, serviced, low mileage for year) refuelled 69 litres from nearly empty which then refused to start at the Sainsubury's petrol station. Just lurched 1 metre forward and apart from 2 hiccups, nothing. Towed it home and have discovered (by taking fuel line off in engine) that there is no fuel pressure. Engine turns but will not fire. Squirted brake cleaner into air cleaner and whilst squirting it would fire, suggesting electrics and engine ok. Central fuse box F22 20amp fuse on main board ok although it looked as if it had been hot as the edges of the legs were blackened. Green flag attended and their generic OBD scanner apparently showed no fault codes. So some help please.... 1/ Is there an inertia cut out on this model and, if so, where is it? 2/ What other devices can stop the pump from operating and how can I check them? 3/ Is there a complete system diagram anywhere such that I can evaluate the items that may be stopping the pump from running and how the power routes to the pump? 4/ Is the pump only accessible after lowering the tank? 5/ What is the layout on the pump and what can I check? Answers and any other advice very much appreciated.
  8. Hi all, First post, apologise in advance. I've a 2012 Mk7 Fiesta, Zetec, and I noticed a few weeks ago that when I filled up the car (full tank), the estimated mileage on the car had changed. It had gone from the usual 315+ miles (when I purchased back in July), which lasted for a few months, to around 275+ miles on the clock. Is there anything in particular, other than driving manner, that could cause this? As I've only had the car a few months and 40 mile drop is a bit weird.
  9. I want to check the washer is connected correctly and look at the seal, then disconnect and dry the high level brake level light out as water inside. I noted there are two grommets (mine were missing) but got 2 from a Fiesta. Removing the grommets do I just push through the hole with a screw driver to release each side, and does it clip and push back in easily. Don't want to begin without being sure...you know what happens, it won't go back in and you drive around at xmas with it blowing in the wind!
  10. Hi Guys I need some help! My wife has an SMAX 2.0tdi manual titanium MY2010, it has approx 80,000 miles on the clock. The car had been great up until now and returning a very good fuel economy, we took it into Ford a month ago to have a basic service, oil, oil filter, fuel filter etc. Since getting the car back, we have noticed that it now does about 100 miles less on a full tank (10-15%), there have been no changes in driving styles, habits, routes etc and the car seems to drive fine other than the fact that the fuel economy has dropped a lot! We have taken it back to Ford and they can't see any problems, any ideas as to what might have happened. Your help is much appreciated. Thanks and regards Hi Guys I need some help! My wife has an SMAX 2.0tdi manual titanium MY2010, it has approx 80,000 miles on the clock. The car had been great up until now and returning a very good fuel economy, we took it into Ford a month ago to have a basic service, oil, oil filter, fuel filter etc. Since getting the car back, we have noticed that it now does about 100 miles less on a full tank (10-15%), there have been no changes in driving styles, habits, routes etc and the car seems to drive fine other than the fact that the fuel economy has dropped a lot! We have taken it back to Ford and they can't see any problems, any ideas as to what might have happened. Your help is much appreciated. Thanks and regards
  11. Recently whilst going to work in the morning the car sudddenly stuttered and "Engine Malfunction" light came on. I stopped and swithced car off and started car again, no problems whatsoever, however just to be on the safe side rang AA to come and have a look. The chap did an OBD reading and fault code P2290 came on however the car was driving fine. It's been all ok for the past week however last night on my way home, the car had the same problem, however this time, I was overtaking a lorry and it felt as if the car lacked power at 70mph after stopping and starting the engine. This morning everything was fine again. I contacted a garage who told me that it could be the fuel sensor regulator switch made by bosch or it could be EGR, TURBO, FUEL PUMP and to drop the car off to have a look. It seems that when I go above 3000 rpm on the motorway this problem seems to pop up. I nearly got killed last night!!!!! Anyone had anything similar problems? 1.6TDCI 110HP 59 Plate (service at ford garage according to service schedules, all maintenance done etc) Thanks
  12. I'm looking into the following error code on my 1.8 TDCi: P0191-61 - FRP Sensor Range/Performance The code appeared after I changed the glow plugs, which I did as a response to an earlier error (which is now cleared): P0380-68 - Glowplug control circuit I've taken a reading of the Fuel Rail Pressure using FORScan with the car running. I'm getting readings of about 5000 psi (340 bar). I don't have my Haynes manual with me, and Google isn't helping much. What are the expected ranges for pressure at the rail? (These values seem a bit high to me, but then this is the first time I've had to play around with fuel lines.)
  13. Hi wondering if anyone could give me some advice as to the problem I've recently put the wrong fuel in ie high octane on my 02 reg fiesta and is now misfiring I think it may have blown a spark plug I'm wondering if anyone could confirm or give me any of cause or advice to what it is or to resolve
  14. Hoping for a little help; after 6 weeks in a petrol focus and an awful lot of customer service errors the garage changed my car for the above focus. It's a 15 plate so 6 months old, ex demo and has the appearance pack (I believe is the tinted windows) I'm clearly paying a bit more for it than the petrol (£15,150 vs the £12,950 petrol) which was a 64 plate eco boost navigator. Anyhow I've noticed a couple of things that I'm unclear on..... It has auto headlamps and yet the auto high beam feature appears to be not working or is missing? - on the steering wheel computer I go to settings and where lighting is the auto high beam is not listed. (And it doesn't work on a test at night unlit road etc....) It also has ambient lighting but the overhead console is missing the controls for changing the colour.... Again on the computer I can turn this feature off and on but I thought if I have ambient I can also control the colour etc.... And I also came across a thing about the car having a parking camera as standard on the titanium? I've got auto parking and sensors back and front but no camera? Is this right?? Really hoping someone is out there who is an expert on the titanium and can offer some advice? I'm really not keen on complaining (yet again) but it feel that since I am paying for all this I should have it!? And I'd like to go in armed with the correct info -and not end up looking like a tit! :) The car also has press button start (but oddly not keyless entry-odd I thought as the fiesta has this!) and cruise control and rain sensitive wipers. (All of which work fine....) Thanks for reading :) New to ford but loving the car despite all the issues so far!! Leanne
  15. hiya there im new to this site. i have a ford focus 1.6 estate, it has not been started in 4 months, i hve tried to start it today and will not start i have sparks but no fuel evening going to the fuel filter. i have already checked the fuel cut of switch but still nothing any one have any ideas it will be much apprecated
  16. Hi, so I have a mk3 Mondeo 53 plate 2.0 TDCI Ghia, and I have been getting the warning light come on with the engine cutting out if I try overtake/ go shove 3k revs. I have taken it to an auto-electrician and to a garage and both have run tests, and the garage said it was pointing towards the sensor, and the auto electrician said it could be the fuel pump. Now that's cost me £150 for a non definitive answer and its !Removed! me right off. Anybody know what the answe could actually be? It drives fine unless I try boot it, has to work overtime going up hills. I don't know if it would be worth the money sorting it out or not. I have had the fuel filter changed and that hasn't hanged anything but the garages old diagnostics machine pointed to the injector, but his recent one that's better lead to the sensor. Anybody else had the same problems or know what it could be!? Thanks The warning light is the far left one and it flashes and if I try accelerate whilst it's flashing, the engine cuts out and all power goes and power steering and then the engine management light will come on
  17. Fuel Light Weirdness?

    Hi guys hope your all well im truly sorry for bugging you all i know this has probably been covered so many times (and im not shy round Google, can normally find my answers) but im stuck as i have no idea how to google what help i need. I have a 2000 plate 2.0 focus ghia, it has a trip computer which i use to a point, since ive owned the car some of the instrument lights haven't worked but didnt think much of it just assumed blown bulbs (traction control light which i know the bulb has blown got to change that and i thought fuel light as they have never illuminated) However tonight i saw a video about the hidden menu, so i checked it out, and it turns out my low fuel light bulb works. But this is where i need some advice because it doesnt work when the car is low on fuel? ive only had it a couple of times where ive let the trip drop to 0 and the gauge is nearly bent round the needle, has anyone had this or could anyone guide on what this could be. I though that if the trip hit 50 miles left the fuel light would come on and it would beep, but i get nothing (obviously i havent trusted the fuel trip so i end up putting tons of fuel in when its not necessary) I just wanted to see if anyone could point to where i should look for this? im lost :) Thanks guys and again sorry if this has been covered before Nate
  18. Just wondering where abouts is the oil filter on my 2008 1.8 TDCI and what's the best way to get at it? Also if I am changing the fuel filter, is there anything I need to do (i.e bleeding the line) or can I just swap filters out?
  19. Hi im new here but just joined because i need advice please. I've recently had the DPF static regenerated but at the same time the reading for the fuel delivery pressure was low so I bought a fuel filter £42 and fitted it myself ... All straight forward. .. i started the car fine and it it ran for 20 seconds i assume on what diesel there was in the rail but then stopped! It won't start again.i took the pipes off the filter and cranked the engine and there's no diesel coming out? Im at a total loss. Any suggestions would be much appreciated thank you.
  20. OK so basically I had a 2.0 TDCi Zetec S a few years back on an 04 plate that had diesel pooling around the injectors. It turned out to be the Leak off pipes/ connectors, we changed the lot to be sure. However when we changed it the car would not start at all! It took about a week of disconnecting and really connecting rando stuff to.get it finally started in limp mode. After that it was fine and the error we were getting of low pressure in the fuel rail went. Now I've just bought a mondeo 2.0 TDCi Zetec again with the same issue if diesel pooling around the injectors. My concern is ill.change the pipes and connectors and my car won't start again! Can anyone she'd some light on why that would happen? Thanks in advance :)
  21. Hi My high level brake light lens and lamp holder has fallen out, and dangles by the wire. I've taken off the internal trim, but can't see how the lens and holder are supposed to stay / be fixed into the recess. Are there clips, missing, which hold the fitting in place? Thanks Bruce
  22. Hi new to this, So i have a build)project on the go. Cut along story short my injectors are not putting fuel in the cylinders. Car is sparking i have fuel pressure as i have run a direct live to fuel pump but its itst starting and plugs are drier than a smackheads pocket.. Thanks in advance.
  23. Hi all, I have a problem that as baffled all mechanics that has came into contact with it. The fault When I am driving down the road everything will be fine, Then randomly without any warning the car will simply not allow me to accelerate and roll to a stop, when the car does eventually come to a stop (complete stop the car doesn't even idle) I get the normal warning lights like the oil pressure/battery but I also get a audible sound accompanied by the left red lamp being illuminated. the amber power steering lamp also comes on and the message reads steering assist failure. most of the time the car will restart fine but sometimes it can take up to 5 times to restart the engine. all warnings are cleared when the car restarts. The fault started off once every few months but now it is guaranteed to happen every few miles and the car is now unsafe to drive. Replacements I have had the fuel injectors changed because they were leaking and the fuel filter replaced. But the problem just seems to be getting worse and more frequent. is there some sort of safety feature that shuts off the fuel supply to the engine? Pic and Video The picture shows all of the fail lights after the car has come to a stop. the video show the car just after the car has physically stop me from accelerating the car does come to a stop quicker because I applied the brakes. it feels like fuel is no longer being fed to the engine but why? Any help would be massively appreciated cheers Alex car video.MOV
  24. Changing Zetec S 05 Fuel Tank

    Hi, The tank has split on my 05 plate zetec s I have purchased a new one for £35 being delivered tomorrow. How much of a job is it to change over? Does the exhaust also have to come off? Thanks
  25. Ok so I have had my Fiesta Zetec S since the 20th of March. Today on my way to work I broke down , after being towed to the dealership , I was told about a problem that they are having with the fuel pump. My car is the sixth one in the area to suffer from this problem. Has anyone else had or heard about this problem that has left me with a slow, shed on wheels of a courtesy car? I'm feeling very upset as I was also told that it may not be able to be fixed until the end of the month.