• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Search the Community

Showing results for tags 'power loss'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to Ford Owners Club
    • Review your Ford
    • Discount Scheme
    • New Member Introductions
    • Was it you!? FOC Members Spotted!
    • General Ford Related Discussions
    • General Chat
    • Ford Guides
    • Show off your motor!
    • Car Insurance Discussions
  • Ford Models
    • Ford Fiesta Club
    • Ford Focus Club
    • Ford Mondeo / Vignale Club
    • Ford Mustang Club
    • Ford KA / StreetKA Club
    • Ford Kuga Club
    • Ford Edge Club
    • Ford B-Max Club
    • Ford C-Max Club
    • Ford S-Max Club
    • Ford Galaxy Club
    • Ford EcoSport Club
    • Ford Fusion Club
    • Ford Puma Club
    • Ford Escort Club
    • Ford Sierra Club
    • Classic Ford
    • Ford Transit Club
    • Ford Ranger Club
  • Buy & Sell
    • Club Cars For Sale
    • Ford Parts For Sale
    • Classifieds
    • General Items (Non Ford Related)
    • Wanted
    • eBay Finds
    • Buy & Sell Archive
  • Traders
    • Visit Owners Club Insurance Page
    • Opie Oils
    • Mountune
    • Burton Power
    • Puma Speed
    • Revo
    • Advertise Here
  • Ford Modifications and Projects
    • mountune Discussions
    • Photoshopped Ford Photos
    • Ford Project and Build Threads
    • Ford Modification Discussions
  • General Forums
    • Ford Owners Club Meets & Regional Discussion
    • Maintenance / Servicing / MOT Discussions
    • Dealer Problems & Consumer Advice
    • Technical Knowledge
    • Wheels & Tyres
    • Detailing your Ford
    • Audio & Electronics
    • General Site Requests
    • Computing, Gaming and Geeky
    • Dash Cam Videos
    • Ford Motorsport
  • Back Office
  • Ford How-To Guides

Categories

  • Ford Reviews
  • General Ford Guides - Modern Fords
  • Ford Fiesta Guides
  • Ford Buyers Guides
  • Ford Focus Guides
  • Ford Fusion Guides
  • Ford C-Max Guides
  • Ford S-Max Guides
  • Ford Ka Guides
  • Ford Mondeo Guides
  • Ford Kuga Guides
  • Ford Galaxy Guides
  • Ford Puma Guides
  • Ford Escort Guides

Calendars

  • Community Calendar

Categories

  • Articles

Found 12 results

  1. Tim408

    Hello everyone. New here. Just a quick question. I have a 2016 1.5 diesel c max that has done only 7000 miles. I have started to experience big losses in power which is very worrying when trying to join fast traffic. Wonder if any of you had experience of this problem?
  2. Focus MK2 power loss problem

    Evening all, Had a bit of an experience on the way home from work. Pulled off from a roundabout in first, quite sluggish, got it into second, accelerated but no speed increase, only a kangaroo for a bit before it kicked back in, then the same happend for third gear! Looked down at the dash and the engine light is flashing.... Any ideas? It's a 2005 1.6 Zetec Engine Cheers!!
  3. I hope someone can help me here, My focus 04 plate 1.8 Tdci has developed a problem the coil light flashes then the engine dies if you tun it off it will restart and drive fine for a little while then it happens again, I changed the fuel filter and it persisted so I then tried the crank sensor with no joy then was told to do the filter again with the genuine Bosh filter which i have done but still the same issue sometimes engine management light also comes up but not always mainly the flashing coil lights any ideas I really need the car for a 400 mile round trip this weekend, Thanks in advance :)
  4. Spent £6000 on a ford fiesta zetec s (petrol) that had done 57,000 miles in April of 2015. About a month after I bought the car I discovered a problem. I was driving along in 3rd gear and tried to accelerate, however, when I pressed down on the accelerator there was no response for 1 or 2 seconds, and then suddenly it responded and the car began to accelerate. The problem has continued every since and has become more frequent. No warning lights have ever come on and no diagnostic tool has ever picked up a fault code when I take it to my local ford dealer (who the car is still under warranty with). Every time I take my car to the dealer they are never able to get it to "fault" & no fault codes were ever found hence they said that they can't do any more unless it actually breaks down or shows a warning light. I've had different technicians carry out many different checks on the car, the engine and other potential faulty parts have been cleaned but the problem is still occurring. After the ford dealer were put under pressure by myself to get the problem solved, they replaced the accelerator pedal but this has not fixed the problem. Has anyone had a similar problem with their fiesta? Or know of anyone that has? Any advice/ideas is greatly appreciated as I'm running out of patience with the car and the ford dealer. but they were never able to get it to "fault" & no fault codes were ever found hence they said that they couldn't do any more unless it actually broke down or showed a warning light.
  5. Hi all, New to the owners club Was wondering if anyone has had the same issue or knows what the problem might be? Just bought a 2012 focus titanium x 2.0 tdci (163) which has only covered 5000 miles. When i press the throttle in to pull away the revs will shoot up to about 1500-2000 stay there long enough to pull away then once your moving will all of a sudden drop to about 900-1000 then will pick up no problem. Problem is it doesn't happen all of the time, but enough to make you think twice before pulling out of a junction or on to a roundabout. It has happened when the car is fully warmed up after driving 30 miles or so. Would like to get this sorted ASAP as the car is for my wife who is 8 months pregnant and keeps stalling it. Any help much appreciated!
  6. Good evening all, I have a 2008 Focus ST2 (facelift model) It has the Mountune MR290 Pack on it. Everything has been great, recently had a Blow Off Valve fitted, this is where the issue has started. When I'm driving it easy and i get to approx 2800 rpm the engine feels like it retards a little bit, then everything goes back to normal once i pass this rpm. The place where i bought the Forge valve from said it was an issue with the focus when its the exact point that the vacuum changes from negative to positive pressure (i may have that the wrong way around but I'm sure you all will know) I do love the sound of the car and i think that the blow off valve makes it that little bit better, but can't live with this 'miss' every time I'm driving the car steady. Can anyone offer any advice please, other than boot it everywhere :-) Many Thanks in advance Glen
  7. Revs Hunting 2000-2500

    In need of some help please My ford focus 2003 1.6 zetec SE has developed a problem. Started of last year in the winter when car suddenly woudnt start but after many atemps started eventually. But ever since revs have been hunting between 2000-2500. It also appears to have lost power in that band range. Also fuel consumption higher too as this was confirm when the car was close to failing emissions test as it had high reading. I have since replaced throttlebody and idle control sensor. Also the vacuum hose at the intake with a new one. Dont what to keep replacing stuff. Thats why i need help Btw idle is fine when cold or warm, the problem is band specific
  8. I have a fiesta 1.4 TDCI. When I bought it there where no pins in the MAF sensor and the fault was shown as the MAF sensor. The car starts and runs ok, it's a bit sluggish and it only gets around 50 mpg on a run at 70 mph. I fitted a new MAF sensor hopeing to get a bit more power and better MPG. The power is about the same but the MPG went right down and black smoke is coming from the exhaust, so much that I pulled over and disconnected the MAF again and the car is back to running normal but with low MPG. Any thoughts as to what the problem may be?
  9. Mondeo V6

    Hi, I have a Mondeo Duratech V6 (Automatic)on a 54 plate, I am drawing air into the system resulting in loss of power, now spluttering to an engine cut-out. It has been to Ford for diagnosis and they confirmed air getting into the system and probably a gasket but at £90 an hour I decline their offer to work on it for a couple of days. Has anyone else had a similar problem and where is the best place to start. Thanks.
  10. Hi, I have a focus mk1 1.8tdci and for the past 2 days my car seems to drop in power alot in all gears and when it does i can hear a loud grinding noise at the same time, it can drop in revs so much in 1st and 2nd gear that the car stalls. Any ideas? Thanks, Richard
  11. Hi everyone, I'm experiencing strange problems with my Ford Focus 1.6. (2008). Two times this summer, when air temperatures where really high, similar problems occured. I was driving for about 10-15 mins, both times, when suddenly three gauges appeared on display (engine, battery, oil) and car began to lose power and throttle became non responsive. I had to stop the car, turn off the engine, and when I turned it on again, there were no problems and I could drive the car normally. Car is regularly serviced and I went both times to my local Ford dealer. They said that the battery / alternator is good and that car system didn't record any error. Only error exisisting from before is airbag module problem (yellow light on display), but I believe that cannot be connected with the above mentioned problem? Did anyone have similar problem? I'm starting to go crazy on this, and I can't relax while driving because I don't know when and where this problem will occur again.
  12. Hi there, just bought a 2003 Ford Focus MP3, the car has a rough idle and stalls sometimes when started, sometimes it will rev up to 1200rpm and recover itself and other times it won't. It seems to be more prone to stall when under load (when I have the lights and fans on). It also seems underpowered (my 1.2 corsa c seems to accelerate faster). I have already cleaned the Idle control valve to little avail, replaced the air filter (which discovered a new problem - oil in there, probably over pressurising, im yet to do a compression test) and cleaned the MAF. I've ordered a new ICV and will replace tonight, if that makes no difference am I right in thinking it could be the throttle position sensor, coil pack or even lambda sensor? I don't know how I would test these without simply replacing them either? Any help would be really appreciated!