• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Search the Community

Showing results for tags 'pulsing'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to Ford Owners Club
    • Review your Ford
    • Discount Scheme
    • New Member Introductions
    • Was it you!? FOC Members Spotted!
    • General Ford Related Discussions
    • General Chat
    • Ford Guides
    • Show off your motor!
    • Car Insurance Discussions
  • Ford Models
    • Ford Fiesta Club
    • Ford Focus Club
    • Ford Mondeo / Vignale Club
    • Ford Mustang Club
    • Ford KA / StreetKA Club
    • Ford Kuga Club
    • Ford Edge Club
    • Ford B-Max Club
    • Ford C-Max Club
    • Ford S-Max Club
    • Ford Galaxy Club
    • Ford EcoSport Club
    • Ford Fusion Club
    • Ford Puma Club
    • Ford Escort Club
    • Ford Sierra Club
    • Classic Ford
    • Ford Transit Club
    • Ford Ranger Club
  • Buy & Sell
    • Club Cars For Sale
    • Ford Parts For Sale
    • Classifieds
    • General Items (Non Ford Related)
    • Wanted
    • eBay Finds
    • Buy & Sell Archive
  • Traders
    • Visit Owners Club Insurance Page
    • Opie Oils
    • Mountune
    • Burton Power
    • Puma Speed
    • Revo
    • Advertise Here
  • Ford Modifications and Projects
    • mountune Discussions
    • Photoshopped Ford Photos
    • Ford Project and Build Threads
    • Ford Modification Discussions
  • General Forums
    • Ford Owners Club Meets & Regional Discussion
    • Maintenance / Servicing / MOT Discussions
    • Dealer Problems & Consumer Advice
    • Technical Knowledge
    • Wheels & Tyres
    • Detailing your Ford
    • Audio & Electronics
    • General Site Requests
    • Computing, Gaming and Geeky
    • Dash Cam Videos
    • Ford Motorsport
  • Back Office
  • Ford How-To Guides

Categories

  • Ford Reviews
  • General Ford Guides - Modern Fords
  • Ford Fiesta Guides
  • Ford Buyers Guides
  • Ford Focus Guides
  • Ford Fusion Guides
  • Ford C-Max Guides
  • Ford S-Max Guides
  • Ford Ka Guides
  • Ford Mondeo Guides
  • Ford Kuga Guides
  • Ford Galaxy Guides
  • Ford Puma Guides
  • Ford Escort Guides

Calendars

  • Community Calendar

Categories

  • Articles

Found 2 results

  1. I'm needing some help with a crusie control issue that has developed recently. Ford focus mark 2 2.0 tdci. It surges or pulses as if the brakes are being pulsed while at the cruisng speed I set. A bit like driving through lines of treacle. It only happens when trying to maintain the cruising speed. not on throttling up or down using the steering wheel controls. Ive had it into to the ford dealer who are perplexed. It's not showing up any error codes. However i have had the EGR replaced and the fuel filter changed in pursuit of the problem but it's still there. Does cruise control apply any braking if you run over the set cruising speed? say going down a steep hill is it applying braking I'm asking my self? Where are the sensors for the cruise control? where does it get its info from for mainting a constant speed? Any help you can give me would be appreciated.
  2. Hi. My mk1 focus 1.6 zetec has an odd vibration issue. At normal idle the car is fine. No vibration what so ever. But when i put on anything electrical the headlights, heater, rear window heater etc. The car vibrates constantly at idle. The revs stay level and dont dip, the vibration is more of a pulsing vibration and the engine shakes. Ive cleaned all the grounds in the engine bay and used a multi meter which is showing zero resistance. Ive also checked the alternator using the multimeter on the battery and the reading is a steady 12.7 but when i start the car the reading pulses up and down with vibration and is between 14.0 and 13.5 and is not steady. The thing that baffles me is the revs dont budge but you can clearly see and hear the engine pulsing and vibrating. I dont think it could be the engine mounts as it only happens with the electrics on and its not a steady vibration. Im thinking it could be the alternator or voltage regulator. Any ideas would be great.