Jump to content


Photo

Engine Warning Lights On!


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 deanemarine

deanemarine

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Ford Model: focus
  • Location:

Posted 07 February 2010 - 08:14 PM

i done a full service on my 2003 ford focus today. oil, filters and plugs. done a test run and the car was running lumpy and engine warning light come on! checked all the spark plugs again and i realised that the rubber gromet from the spark plug socket was on the last spark plug. i took it off and the cars running fine now, BUT the engine warning light is still on. can anyone help

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,939 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 07 February 2010 - 08:17 PM

i done a full service on my 2003 ford focus today. oil, filters and plugs. done a test run and the car was running lumpy and engine warning light come on! checked all the spark plugs again and i realised that the rubber gromet from the spark plug socket was on the last spark plug. i took it off and the cars running fine now, BUT the engine warning light is still on. can anyone help



disconnect the battery for ten minutes just make sure you have youre radio code then reconnect youll need to take it for a drive so the ecu can relearn drive at different speeds including a bit of full throttle for say half an hour

#3 H3lly

H3lly

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 282 posts
  • Name: k
  • Ford Model: Mk1 Focus
  • Year: 2003
  • Location: Dublin

Posted 07 February 2010 - 08:20 PM

Pm me for the code if needed after you done this :).

#4 deanemarine

deanemarine

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Ford Model: focus
  • Location:

Posted 07 February 2010 - 08:24 PM

disconnect the battery for ten minutes just make sure you have youre radio code then reconnect youll need to take it for a drive so the ecu can relearn drive at different speeds including a bit of full throttle for say half an hour


not got the code for the stereo, its not in any of the paperwork i got with the car, is there a different way of doing it or where can i get the code from? many thanx

#5 deanemarine

deanemarine

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Ford Model: focus
  • Location:

Posted 07 February 2010 - 08:32 PM

Pm me for the code if needed after you done this :).


i'll try that tomorrow, if i need the code ill pm you. many thanx

#6 deanemarine

deanemarine

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 7 posts
  • Ford Model: focus
  • Location:

Posted 08 February 2010 - 02:53 PM

i'll try that tomorrow, if i need the code ill pm you. many thanx

done it worked well thanks right what to i do about this radio code??

#7 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,939 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 08 February 2010 - 07:31 PM

done it worked well thanks right what to i do about this radio code??



check youre book that came with the car first look for a radio code it may even be on a card in the ford folder if you got one if not you need to remove the radio youll notice 4 small square holes 2 each side either buy removal keys from halfords or use a metal coat hanger cut it in 2 and bend it so its like a u shape then insert them into the holes and pull youre looking for either a code on the top of the radio or post the serial number up its like m------- youkll see it on the radio and what model it is ie cd6000 etc

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users