Jump to content


Photo

Escort Not Starting


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 siby

siby

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: escort si 1.8 16v

Posted 09 February 2010 - 02:20 PM

hi
i have just bought an escort si 1.8 16v 130ps
when i went to pick the car up it was running so the engine was walm and drove 150 miles with no problem

ive just gone out this morning and it wont start

it chugs as if it wants to start then it will start and run ruff for about 10 seconds then cut out

then if i try again it wont even try

so if i leave it for 10 mins it does the same all over again

has anyone got any ideas what it could be

thanks in advance

simon

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 5,363 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 09 February 2010 - 09:21 PM

hi
i have just bought an escort si 1.8 16v 130ps
when i went to pick the car up it was running so the engine was walm and drove 150 miles with no problem

ive just gone out this morning and it wont start

it chugs as if it wants to start then it will start and run ruff for about 10 seconds then cut out

then if i try again it wont even try

so if i leave it for 10 mins it does the same all over again

has anyone got any ideas what it could be

thanks in advance

simon

cheak its got petrol in it faulty gage

#3 siby

siby

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: escort si 1.8 16v

Posted 10 February 2010 - 06:52 PM

cheak its got petrol in it faulty gage


thats the first thing i cheaked

ive now found out that iff i hold the revs at abound 2000 rpm for about 5mins till it walms up it runs fine
but wile it walming up if i rev t too much it cuts out them wont start again

#4 dezwez

dezwez

    Dezwez

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 5,363 posts
  • Name: Derek
  • Ford Model: ford focus 1.8 zetec mk 2.5
  • Year: 2008
  • Location: Cambridgeshire

Posted 10 February 2010 - 07:03 PM

thats the first thing i cheaked

ive now found out that iff i hold the revs at abound 2000 rpm for about 5mins till it walms up it runs fine
but wile it walming up if i rev t too much it cuts out them wont start again

sounds like its a flauty fuel cut off valve :)
also cheak the idle speed control valve


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users