Jump to content


Photo

Escort Van Lumpy Idle When First Starting


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Fezzyvan

Fezzyvan

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Fiesta van and escort van
  • Location:

Posted 20 February 2010 - 07:19 PM

My 1997 escort van 75 1.8d is very lumpy on first start up sounding a little as if it is running on 3 cylinders and is also puffing out quite a bit of white smoke, once warm the idle and running is fine with no smoke - any suggestions ??

I have recently changed, the heater plugs, air fuel and oil filters but this was due to poor starting.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jay1981

jay1981

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 170 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Focus Zetec 1.8 TDCI
  • Year: 2009
  • Location: Devon

Posted 20 February 2010 - 09:42 PM

White smoke is unburnt fuel. I would start be checking by checking that the glowplugs are getting 12v with a multimeter.

#3 Fezzyvan

Fezzyvan

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Fiesta van and escort van
  • Location:

Posted 23 February 2010 - 07:09 PM

White smoke is unburnt fuel. I would start be checking by checking that the glowplugs are getting 12v with a multimeter.


Checked them and i'm getting 10 - 11v at all of them.

Any other ideas ??


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users