Jump to content


Photo

radio died when removed


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 billyboggins

billyboggins

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 59 posts
  • Ford Model: focus

Posted 16 July 2008 - 03:12 PM

hi,took old radio out and replaced with new unit.aaaaaagh!!! fittings at back are different to old radio.when i took old radio out of dash message came up 1 hour.any idea what this means .old radio is as fitted to focus is 5000 rds eon new radio is ford 6000 cd rds eon.help please old radio now dead after putting back in car :angry:by the way i've checked the fuse and its ok...but i didn't remove battery terminal before i started this game!! new to car and didn't want to mess up locking etc

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 the controller

the controller

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 65 posts
  • Ford Model: mondeo

Posted 16 July 2008 - 04:26 PM

Make sure that tjhe security panel is located correctly, this is the panel with the preset buttons 2-5 on it, remove it and clean the contacts and re-fit.

#3 the controller

the controller

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 65 posts
  • Ford Model: mondeo

Posted 16 July 2008 - 04:28 PM

Make sure that tjhe security panel is located correctly, this is the panel with the preset buttons 2-5 on it, remove it and clean the contacts and re-fit.

The 1 hour bit is due to the unit being turned on with ignition off, it will allow the unit to be on for that 1 hour then it will turn off to save battery life.

#4 billyboggins

billyboggins

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 59 posts
  • Ford Model: focus

Posted 16 July 2008 - 04:55 PM

Make sure that tjhe security panel is located correctly, this is the panel with the preset buttons 2-5 on it, remove it and clean the contacts and re-fit.

The 1 hour bit is due to the unit being turned on with ignition off, it will allow the unit to be on for that 1 hour then it will turn off to save battery life.



#5 billyboggins

billyboggins

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 59 posts
  • Ford Model: focus

Posted 16 July 2008 - 04:57 PM

found out what the problem is...the "new" unit that i bought off ebay blows the fuse when i connect it up..just goes to show that there is no such thing as a free lunch..thks for you advice


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users