Jump to content


Show
Photo

Rear Park Censors Fault


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 bobcat

bobcat

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: c-max

Posted 02 March 2010 - 05:48 PM

has anyone had any trouble with the rear parking censors on a c-max ghia tdci 2 ltr. the problem is that when in reverse they give a continuous tone for approx 5-6 seconds and then go off. only coming on again if the ignition is turned off and on to reset them. is there any way to check the censors to see if any are faulty.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,461 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 02 March 2010 - 06:57 PM

good guide for testing here.
http://parking-senso...bleshooting.asp

#3 bobcat

bobcat

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: c-max

Posted 02 March 2010 - 07:40 PM

where is the cpu located for the rear parking censors. anyone know.

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,461 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 03 March 2010 - 03:55 PM

ford usually hide it behind one of the boot side panels. if you can trace the wires back from the sensors.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users