Jump to content


Photo

Central Locking Gremiln


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Frankie1973

Frankie1973

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: Focus Mk1 1.6LX

Posted 12 March 2010 - 04:30 PM

Hi all, I have a 2001 Focus LX, and the central locking is playing up.

went to open car using remote, car opens except Drivers door.

unlocked door with key

arrive home, proceed to lock car with remote and the locking locks, and then unlocks.

car will lock from the key and activate all doors, i can then press the button to deadlock/indicators flash,

car will unlock from remote, but again not drivers door.

have reprogrammed both fobs, but still no luck,

my next options are to:

disconnect battery for 10-20 mins..

disconnect module (which i believe is under the dash above pedals)

or continue to use the key and not the fobs.

this did happen a couple of weeks ago but i found that by pressing the unlock, when the car was unlocked, followed by the lock, to lock the car managed to reset the module, this is not working this time..

any thoughts..?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,891 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 12 March 2010 - 07:37 PM

Hi all, I have a 2001 Focus LX, and the central locking is playing up.

went to open car using remote, car opens except Drivers door.

unlocked door with key

arrive home, proceed to lock car with remote and the locking locks, and then unlocks.

car will lock from the key and activate all doors, i can then press the button to deadlock/indicators flash,

car will unlock from remote, but again not drivers door.

have reprogrammed both fobs, but still no luck,

my next options are to:

disconnect battery for 10-20 mins..

disconnect module (which i believe is under the dash above pedals)

or continue to use the key and not the fobs.

this did happen a couple of weeks ago but i found that by pressing the unlock, when the car was unlocked, followed by the lock, to lock the car managed to reset the module, this is not working this time..

any thoughts..?


open the effected door by the sound of it drivers locate the torq screw on the lock basically open the door look at the latch on the door theres 3 screws remove th ebottom one nearest the inside of the car and spray some wd40 in replace the screw nad check if it works

#3 Frankie1973

Frankie1973

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: Focus Mk1 1.6LX

Posted 12 March 2010 - 08:19 PM

open the effected door by the sound of it drivers locate the torq screw on the lock basically open the door look at the latch on the door theres 3 screws remove th ebottom one nearest the inside of the car and spray some wd40 in replace the screw nad check if it works

Thanks, I have disconnected the battery for now, and will try that tomorrow, yes it seems to be the drivers lock thats at fault..

#4 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,891 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 12 March 2010 - 09:09 PM

Thanks, I have disconnected the battery for now, and will try that tomorrow, yes it seems to be the drivers lock thats at fault..



i had a similar issue i did what i said above spraying the wd40 in the hole at a downwards angle that was 6 months ago and its been fine ever since

#5 Frankie1973

Frankie1973

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: Focus Mk1 1.6LX

Posted 14 March 2010 - 06:00 PM

i had a similar issue i did what i said above spraying the wd40 in the hole at a downwards angle that was 6 months ago and its been fine ever since

well i disconnected the battery, and sprayed the inside of the lock, but it was the same, then for some reason i opened the boot, and now it works...???

anyway, good for, now, as i have just fitted an alpine head unit and changer, tinted the rear doors and infills and fitted a roller shade.. get in..


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users