Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Ford Fair 2016: Tickets and stand passes are now available to purchase. More info here.

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


mos

Air conditioning troubleshoot

1 post in this topic

Hi,

I am currently trying to recharge my air conditioning system with the kit you get out of halfords and it hasn't really worked. I have come up with the following symptoms.

When the car is idling and the a/c is working on its max setting the gauge indicates in the blue which means it is at the correct pressure, however when the accelerator is pressed the gauge falls to green(low)and the low pressure kicks in and the clutch disengages the pressure then rises into the yellow and the clutch engages again and the pressure starts to drop and this cycle continues.

I would gather from this that the system still needs more pressure but my only concern is that when the engine is switched off the gauge rises well into the red zone and i don't want to add more refrigerant if this will damage anything.

Is this rise normal and does it still need more pressure?

Its a ford focus 1.6 2000

Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now