Jump to content


Ford Focus Mk2 (Uk) Temp Problems

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 dj0nes



  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: MK2 1.6 Zetec Climate
  • Location:

Posted 12 April 2010 - 09:00 PM

Hi all,

My Foci is being a bit of a pain in the butt today, was driving at city speeds as I normally do, the temperature needle normally sits in the middle but today it decided to 'take a walk on the wild side' and put the sh*tters up me anyway, as it steadily creeped up past half way which it has never done before, thinking something major was wrong I swiftly pulled over and popped the bonnet, engine was fine didn't seem excessivly hot, cooling fan wasn't on plenty of coolent etc..

I started the engine back up and the same thing happened again.. I carried on driving a bit and the gauge carried on rising, I then bottled out just as it was about to reach the red just incase it wasn't bluffing lol.

I pulled over again, took the cap of the coolant tank and squeezed the pipes, put it back on and now the gauge is fine again reading half way well just a pin head below it.

However when I go into DTM the Engine temp is reading 140c! no sign of any overheating or unusual occurances though.

Only notible thing thats developed recently though is the car sounds a bit crap when accelrating, like the old mk3 fiestas tappy engines.

Any advice is much appreciated.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 DMR



  • New Member
  • PipPip
  • 26 posts
  • Ford Model: Focus
  • Location:

Posted 15 April 2010 - 10:18 AM


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users