Jump to content


Photo

Mondeo Mk3 2.0Tdci 130 No Power After Tuning???!!!


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Chris_Plumber

Chris_Plumber

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0TDCi 130

Posted 27 April 2010 - 07:58 PM

Hi all,

I have a MK3 Mondeo 2.0TDCi 130. It has recently been de-catted, remapped, lowered, and had an air filter fitted. It drove fine for about a week, but now the coil light flashes after start up and there is absolutely no power (it tops out at 70 and takes more than a minute to get to 60 if on the flat)!
It does not do this first thing in the morning or if I let it warm up to peak temperature, then turn it off and start it again.

Any ideas cos it's really p***ing me off now!!!!

Many thanks

Chris

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,466 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 28 April 2010 - 02:53 PM

it sounds like the car is going into limp home mode,there should be a code in the ecu to point towards what the problem is, it could be that the remap has gone to far and stressed the injection side of things, you could go back to the people who remapped your car and get them to diaganose the codes for you.allthough this problem is usually caused by tuning boxes and not proper remaps.

#3 Chris_Plumber

Chris_Plumber

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0TDCi 130

Posted 08 May 2010 - 07:27 PM

The people that remapped have been brilliant, they've tuned it down and even tried taking it off completely, but it still happened. The error code it came up with was something like "turbo boost 8", but no-one seems to know what that is (not even ford)! The only option I have been given is a new turbo which is silly money... has anyone else got any other ideas that don't run into thousands of pounds?

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,466 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 09 May 2010 - 06:56 AM

i take it that the intercooler and boost pipes are good and sound.

#5 MONDEO TDCI MAN

MONDEO TDCI MAN

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: MONDEO TDCI 130

Posted 29 May 2010 - 01:19 AM

The people that remapped have been brilliant, they've tuned it down and even tried taking it off completely, but it still happened. The error code it came up with was something like "turbo boost 8", but no-one seems to know what that is (not even ford)! The only option I have been given is a new turbo which is silly money... has anyone else got any other ideas that don't run into thousands of pounds?


Hi mate, i had the same problem on a 52 plate mondeo tdci 115 which i sold at work. It turned out to be the fireing order of the injectors. I took it 2 a mechanic i know which he plugged his computer in the ecu and reset it for me then it was fine after that, so it could be worth giving that a try. Luke


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users