Jump to content


Photo

Escirt Td Endura Vacuum Pump Help


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 seanyboy1985

seanyboy1985

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Escort 1994 TD Ghia Estate

Posted 20 June 2010 - 03:02 PM

Hi everyone, I own a Escort TD Ghia Estate. I was driving home one night and my brake pedal went really hard, i also had very little brakes either. I found the problem to be the vacuum pump, the bottom bolt looks like it had rattled out and it snapped the top bold off, so i went to the scrappy and got one, but im having trouble fitting it as the rod that comes out of the engine wont allow me to get the bolts into the vacuum pump because it wont go back into the engine far enoguh. Ho[pe someone can help. Thanx Sean

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jay1981

jay1981

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 170 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Focus Zetec 1.8 TDCI
  • Year: 2009
  • Location: Devon

Posted 20 June 2010 - 04:39 PM

Try turning the engine over by hand to get the rod to go back in, allowing you to fit the pump.

#3 seanyboy1985

seanyboy1985

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Escort 1994 TD Ghia Estate

Posted 21 June 2010 - 06:37 PM

lol, u can tell im an amateur, that done the job, thanks for your help mate.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users