Jump to content


Photo

Cvh


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 ste802210

ste802210

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: mk4 xr3i cabreolet

Posted 20 June 2010 - 05:33 PM

hi there
i have a mk4 cabby, it was an xr3i but the injection system wouldnt let any fuel through so i threwit all away and fitted weber twin 40 dcoe,
i have now got the damn thing back together, but now i cant get a spark @ the coil. can anybody help me becouse this is the only reason it wont start! aarg
any info would be much apreceated as im not exactly an expert, infact i know jack about this.
thanks for readin this and hope to hear from someone soon.
thanks ste.[/font]

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,551 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 21 June 2010 - 04:22 PM

the common fail point on the xr3 ignition was a small black box on the distributer called an ignition amplifier, in the old days you just borrowed one from your mate with the same car to see if it was the problem,how you would check now is a bit more difficult.there should also a supressor arrangement in the passenger strut top/inner wing that can sometimes fail. its a little grey box with a red and green wire going in. You could test that by bypassing it.do a google search for the amplifier and you might find a way to test it.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users