• Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
mahall1988

Front wipers banging at the top

8 posts in this topic

When I put my front wipers on when they reach the standing straight up position they bang after a couple of months of trying to figure out what it is I can see that the metal bit that sticks out of the blade hits the windscreen.

I took it into the ford garage and they told me that cheap wipers don’t fit properly on my car so they fitted new ones, which cost me. They worked for a few months but the problem has just come back again.

I'm now completely stuck as to why it does this and would appreciate any help on fixing this.

I have a 54 reg fiesta LX model

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

What metal bit? Any chance of some pictures so we can see what the problem is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sounds like the arms require adjustment or the wipers are too long

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cannot provide a photo because I have no camera but it is the metal lip this is just below the blade.

Ford fitted the wipers and they weren’t banging for a couple of months and no one has touched them since, but if you could tell me how to do it id appreciate it as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

are they hitting the glass or the rubber surround? and where on the stroke of the blades

Share this post


Link to post
Share on other sites

What metal bit? Any chance of some pictures so we can see what the problem is.

He means the metal support which is situated on both sides of the rubber blade, it's "sunk" into the blade in a slot on either side and the actual wiper arm normally grips the metal support in about 6 positions along the wiper blade length. Normally on the cheaper blades this works it's way loose, sometimes there are cut outs in this metal support which should sit on moulded areas on the blade!

Share this post


Link to post
Share on other sites

duplicated post so deleted it

Share this post


Link to post
Share on other sites

might be too much arm pressure towards the screen over stressing the blades causing the problem if not you could try bosch one piece aero blades

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0