Jump to content


Photo

1.6 Zetec Se Engine Issues


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 SeanyCozzie24V

SeanyCozzie24V

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: 2002 Ford Focus 1.6LX Zetec SE

Posted 05 July 2010 - 01:24 AM

well this problem has just started tonight. i was driving along and then the car started chugging really badly and the battery and oil warning lights came on. the car started to cut out. can anyone shed light on this problem?? also i put 35 worth of petrol in it on friday and it has only done 190 miles??

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 starfield

starfield

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • Ford Model: 1.8 zetec, Mark II, petrol (manu 56 reg)

Posted 05 July 2010 - 12:21 PM

try and mix your fuel with shell v-power. it could be that you have filled up with poor quality fuel.


let us know how it goes

#3 DAS

DAS

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 27 posts
  • Ford Model: Fiesta mk3, focus mk1 2.0 esp
  • Location: Scotland

Posted 05 July 2010 - 12:26 PM

how old is the car? 1.6 petrol focus's have a problem for water leaking onto the head, pull out a plug lead and check for water in where the plugs sit.

#4 SeanyCozzie24V

SeanyCozzie24V

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: 2002 Ford Focus 1.6LX Zetec SE

Posted 05 July 2010 - 01:17 PM

how old is the car? 1.6 petrol focus's have a problem for water leaking onto the head, pull out a plug lead and check for water in where the plugs sit.

its just over 8 year old(2002 model) water leaking on to the cylinder head? why would that lead to oil and battery lights coming on and then a serious loss of power and chugging??

#5 DAS

DAS

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 27 posts
  • Ford Model: Fiesta mk3, focus mk1 2.0 esp
  • Location: Scotland

Posted 05 July 2010 - 04:31 PM

sorry, its a problem with the mk2 focus. the lights are on because the engines stalling/cutting out. is it still happening?

#6 SeanyCozzie24V

SeanyCozzie24V

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: 2002 Ford Focus 1.6LX Zetec SE

Posted 05 July 2010 - 06:36 PM

no it seems to have stopped for the time being.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users