Jump to content


Photo

Escort Starting Problem


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 mark940

mark940

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: escort

Posted 20 July 2010 - 04:01 PM

i have a escort 96 1.8 zetec
right the car starts fine from cold and runs fine to. when hot if left to stand for a few mins it will start but take about 10-20 secs to figher up also when hot the car starts to shudder at 50 90 mph like in the wrong gear . have had the car on a computer and there is no error codes. can any one help

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jmurray01

jmurray01

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 786 posts
  • Name: Jamie
  • Ford Model: Ford Fiesta Flight 3dr 1.3 Endura-E
  • Year: 2001
  • Location: Moray

Posted 20 July 2010 - 08:58 PM

I would try new spark plugs. 3 could solve your problem :)

#3 mark940

mark940

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: escort

Posted 04 August 2010 - 03:11 PM

I would try new spark plugs. £3 could solve your problem :)


have changed the plugs, ht leads, and coil problem still there.
the vibration has got worse now from 50 and on thing it may be a drive shaft.
and the starting prob separate.

#4 lublin

lublin

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 101 posts
  • Ford Model: Escort Estate 1.6 16v . Built 14/11/95.

Posted 04 August 2010 - 06:00 PM

have changed the plugs, ht leads, and coil problem still there.
the vibration has got worse now from 50 and on thing it may be a drive shaft.
and the starting prob separate.

You haven't curbed it lately and lost a wheel weight have you?
Have you checked the temp sensor and it's connections for the cold start program (which ever sensor/sensors it uses)?
What colour were the plugs (sooty/black all over or just the centre or just the outer threaded part - it makes a difference) when you changed them and were they all the same colour?


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users