Jump to content


Photo

Windscreen Wiper Problem. Focus


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 focus nut

focus nut

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: focus zetec 02

Posted 24 August 2010 - 06:32 PM

I have a focus 02 model and when I press down the wiper lever to do one swipe and return it stops when I release the lever.
But if I hold it down it will carry on till I let it go.(works when held down,stops across the screen when let go)I have tried fitting another wiper motor & lever switch unit & have the same problem, Any suggestions...

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,939 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 24 August 2010 - 06:43 PM

I have a focus 02 model and when I press down the wiper lever to do one swipe and return it stops when I release the lever.
But if I hold it down it will carry on till I let it go.(works when held down,stops across the screen when let go)I have tried fitting another wiper motor & lever switch unit & have the same problem, Any suggestions...


what happens when you push it up one click?pushed down it will do what you say push up one setting it will do it automatically

#3 H3lly

H3lly

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 282 posts
  • Name: k
  • Ford Model: Mk1 Focus
  • Year: 2003
  • Location: Dublin

Posted 24 August 2010 - 07:00 PM

Wiper linkage.

#4 focus nut

focus nut

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: focus zetec 02

Posted 24 August 2010 - 07:01 PM

what happens when you push it up one click?pushed down it will do what you say push up one setting it will do it automatically

When I push the lever up to independant,speed 1 & 2 it works fine.

#5 tommy.h

tommy.h

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 251 posts
  • Name: tom
  • Ford Model: mondeo 2.0 diesel mk4
  • Year: 2007
  • Location: Cheshire

Posted 24 August 2010 - 07:04 PM

When I push the lever up to independant,speed 1 & 2 it works fine.

does it still self park when you turn off in positions 1&2?

tom

#6 focus nut

focus nut

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: focus zetec 02

Posted 24 August 2010 - 07:10 PM

No it does not self park when I turn it off from 1 & 2. I have to flick the lever down to park it or set it to independant...

#7 paramaniac

paramaniac

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 121 posts
  • Ford Model: 2009 Focus Zetec S 1.8 Petrol

Posted 24 August 2010 - 07:10 PM

I had the exact same problem with my MK1 Focus. I never bothered to get it fixed because I got used to it, but an independent garage told me it was most likely to be the wiper motors which would need replacing. I seem to remember they were quite expensive so I put up with this "feature"!

#8 focus nut

focus nut

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: focus zetec 02

Posted 24 August 2010 - 07:13 PM

I had the exact same problem with my MK1 Focus. I never bothered to get it fixed because I got used to it, but an independent garage told me it was most likely to be the wiper motors which would need replacing. I seem to remember they were quite expensive so I put up with this "feature"!

Yes I think I will have to put up with it to,as I have for the past year or so,I did try fitting a second hand motor & lever switch which I knew worked & had the same prob...Ian

#9 tommy.h

tommy.h

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 251 posts
  • Name: tom
  • Ford Model: mondeo 2.0 diesel mk4
  • Year: 2007
  • Location: Cheshire

Posted 24 August 2010 - 07:16 PM

I had the exact same problem with my MK1 Focus. I never bothered to get it fixed because I got used to it, but an independent garage told me it was most likely to be the wiper motors which would need replacing. I seem to remember they were quite expensive so I put up with this "feature"!

Hi

there is a switch inside the motor that becomes dirty(this is the self parking mechanism) you need to take cover of the wiper unit and clean the switch.easy if you are quite good at DIY.

tom


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users