Jump to content


Photo

Alloy Wheel Problems


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 brians

brians

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondoe Zetec S
  • Location: Leicestershire

Posted 31 August 2010 - 05:09 PM

Hi Everyone

I have a 2002 Mondeo Zetec S and over the last couple of months the tyres, all four, have been deflating quite quickly - have to inflate at least once a week. I have taken the car into Rapid Fit who have twice cleaned the rims and re-beaded.All to no avail. The guys said this is a problem with alloy wheels on the Mondeo Zetec S when they begin to deteriorate. Interestingly, the service staff at the Ford dealership I use said that there have been problems like this with the alloys becoming porous with age. Has anyone had similar problems and what is the best way to solve it other than buying new alloys at great cost.

Cheers
BrianS

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,557 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 31 August 2010 - 08:00 PM

eight years is quick for a set of wheels to become pourous,i would say its still a bead problem where weights have been on and off over the years and caused the laqure to be removed and then corrosion set in.i would go to another tyre dealer and get the beads fully cleaned and then have some sealent added to aid the seal.
http://www.allterrai...oducts_id=18150
i presume the valves are all ok.

#3 brians

brians

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondoe Zetec S
  • Location: Leicestershire

Posted 01 September 2010 - 01:39 PM

eight years is quick for a set of wheels to become pourous,i would say its still a bead problem where weights have been on and off over the years and caused the laqure to be removed and then corrosion set in.i would go to another tyre dealer and get the beads fully cleaned and then have some sealent added to aid the seal.
http://www.allterrai...oducts_id=18150
i presume the valves are all ok.



#4 brians

brians

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondoe Zetec S
  • Location: Leicestershire

Posted 01 September 2010 - 01:40 PM

Thanks for this. The valves are fine. In fact I recently had two new tyres put on and the other two valves checked

#5 misterinley

misterinley

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: mondeo mk3 zetec s 2.0 tdci 130bhp

Posted 11 September 2010 - 10:13 PM

ive been told all ford rims (the ronal ones anyway) including the zetec s wheels (i have a zetec s too) arent very long lasting, mine are ok at the minute but then again, mines a 2005 model so...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users