Jump to content


Photo

Mondeo Problem??


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 budgiepete

budgiepete

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo 2002 1.8 zetec

Posted 21 September 2010 - 07:23 PM

High everyone, I have a problem with my 1.8 Zetec 2002. When i drive in any gear hot or cold and accelerate i get a kind of spluttering/jumping with loss of power. Sometimes if you feather the throttle it goes away but as soon as you drop speed then accelerate again the problem comes back? The engine warning light has now come and am not sure where to go from here. I have heard coil pack O2 sensor new fuel filter anybody got a clue about this?? Any help much appreciated before i go and buy anything!!

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,557 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 21 September 2010 - 07:36 PM

you are best to get the fault codes read, which should pinpoint the problem better and save you money in the longrun by only replaceing whats necessary.

#3 budgiepete

budgiepete

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo 2002 1.8 zetec

Posted 22 September 2010 - 11:37 AM

you are best to get the fault codes read, which should pinpoint the problem better and save you money in the longrun by only replaceing whats necessary.


I have got someone with a computer to read it and it is coming up with oxygen sensor.

Would this cause the car to jump and the engine warning light to come on?

Does anyone know the best place to get one?

Cheers for your help guys

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,557 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 22 September 2010 - 02:53 PM

Lambda/oxygen sensors control the air/fuel ratio. It measuires the Oxigen levels in the exhaust gas and "tells" the ECU how to adjust the mixture. i always go with ford sensor as some aftermarket ones are not up to the job.

#5 mondeo2.5v6

mondeo2.5v6

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.5 V6

Posted 29 December 2010 - 12:34 AM

i had a similar problem on my 2002 mondeo 2.5 v6 zetecs and i changed all three and worked fine again.

#6 sidewinder

sidewinder

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: 55 plate TDCi 130 ghia

Posted 29 December 2010 - 07:19 PM

I had a simular problem ,a couple years ago on my 51 plate 1.8 zetec ,coughing and spluttering ,engine management light,it turned out to be the coil pack ,I changed everything ,plugs,leads etc etc ,listen to the advice above an take it to a garage.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users