Ford Owners Club - Ford Forums Messages

FORD FAIR – SILVERSTONE – 6TH AUGUST 2017

Join us on the Ford Owners Club stand at Ford Fair, Silverstone on Sunday 6th August 2017.

Click this link to find out more

    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts


Billynobike

Mondeo Tdci 115

3 posts in this topic

This has happened twice recently - you lose power, coast to a stop with the glow plug light flashing. Turn off everything and the engine restarts straight away.

Spoke to a Ford dealer and they reckon the camshaft positioning sensor needs replacing. 110k miles.

Anyone confirm this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

it does sound like a cam sensor problem common on the mondeo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

I got same with my MK3 Mondeo.

I just changed Camshaft Sensor and had full service with filter changes. Also, replaced X4 Glow plugs due to starting problems! Now starts ok.

However, engine is still cutting out with flashing 'glowplug' lights.

Anybody help further?

Cheers

nipper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now