Jump to content


Aux - Terrible High Pitched Sound When Connecting Phone

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 viggo



  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0

Posted 07 October 2010 - 01:10 PM

AUX - My speakers are transmitting a terrible high pitched squeeking sound when I'm connecting my mobile phone.
I just got Spotify on my mobile, and obviously wanted to connect it to aux so that I can listen to offline
spotify in the car. But alas, a squeeking sound which alters its pitch according to the gas pedal appears.
This does not happen when I connect my Ipod mp3-player. Does anyone have a clue? Anyone? :blink:

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Dan62


    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 555 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location: London

Posted 07 October 2010 - 01:24 PM


#3 viggo



  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0

Posted 12 October 2010 - 07:14 AM

Are you powering the phone from the cars power supply ? if so does the noise stop when you just run it from the phone's battery ?

Quite right! :) The noise stops when running on battery! But the phone runs dry of power in a flash with no power chord when spotify is
running! Is there a way to fix the sound from the power supply? :(

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users