Jump to content


Photo

Rough Starting On Tdci 115Ps


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 MrRussell2U

MrRussell2U

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Mondeo Zetec TDCi 115ps

Posted 14 October 2010 - 05:51 PM

Need some help here,

Just bought the car mentioned above and occasionally when starting, the engine goes rough for a few seconds and does one of 2 things:

1:struggles to start and just conks out.

2:struggles a bit and then idles fine.

This is my first diesel and have yet to get it serviced. Thats the first on my list to do.
Am i thinking it could be the glow plugs?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 radar1006

radar1006

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 11 posts
  • Ford Model: Mondeo

Posted 25 October 2010 - 04:55 PM

Need some help here,

Just bought the car mentioned above and occasionally when starting, the engine goes rough for a few seconds and does one of 2 things:

1:struggles to start and just conks out.

2:struggles a bit and then idles fine.

This is my first diesel and have yet to get it serviced. Thats the first on my list to do.
Am i thinking it could be the glow plugs?


I had a friend with a similar problem and he took the EGR valve off and gave it a good clean. Thats about all I know I'm afraid


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users