Jump to content


Photo
- - - - -

Multi Function Display Indicator Stays Lit On 2009 Fiesta


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 gfj

gfj

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: fiesta style 2009

Posted 19 October 2010 - 09:03 PM

Can anyone help? I have a problem on the Multi Function Display on my 2009 Fiesta Style.
On the left hand side of the display there are 4 indicators. All indicators come on when the ignition is turned on,
they should then go out [if the radio/cd is off]. On my car the bottom indicator stays on -- it is shaped like a cog with a circle in the middle. I have been told this is a "settings" indicator, but I can't find any info.
This display has radio, clock, date info etc. Everything seems to be working ok so Im not sure where to look.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 iNath

iNath

    ST-2 Mod

  • Super Mod
  • 3,616 posts
  • Name: Nathan
  • Ford Model: Molten Orange Fiesta ST-2
  • Year: 2013
  • Location: Buckinghamshire
Contributor

Posted 19 October 2010 - 09:10 PM

Same on mine, that cog is always lit. Never had any issues with it,

#3 tvAddict

tvAddict

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 38 posts
  • Ford Model: Fiesta Mk7 1.6 TDCi Titanium

Posted 20 October 2010 - 12:30 PM

I think the cog stays lit, because it corresponds to the "menu" button, which is still active, even with the radio off.

#4 AntonyJ

AntonyJ

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Ford Model: Fiesta Mk7 1.6 Ti-VCT Titanium X 5dr
  • Location: Essex

Posted 21 October 2010 - 09:21 AM

I think the cog stays lit, because it corresponds to the "menu" button, which is still active, even with the radio off.

Yep, and green means "available" and red means "active". So when the stereo is off, the menu button is lit up and the settings "cog", and then you turn the stereo on and everything else lights up. Simples

#5 gfj

gfj

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: fiesta style 2009

Posted 21 October 2010 - 12:07 PM

Thanks for the info.
I had a look at another 09 Fiesta. The indicator went off when the radio was switched off [ignition still on].
I even asked at a Ford Main Dealer -- they did'nt seem to have much idea. They just repeated that it was something to do with settings.
I will let you know if I get to the bottom of it.

#6 GaryGUK

GaryGUK

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Fiesta Zetec S
  • Year: 2014
  • Location: Cheshire

Posted 15 May 2013 - 06:42 PM

Hi, I know this is an old thread but I also have the settings indicator stagings on (green) when the radio is off.

I have a 2012 fiesta zetec s

Any ideas?

Thanks, Gary

#7 acebladesoldier

acebladesoldier

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 8 posts
  • Name: roy
  • Ford Model: ford fiesta tdci zetec s
  • Year: 2010
  • Location: Cheshire

Posted 02 January 2014 - 10:48 PM

same here with the green cog on radio display..ive been trying for hours to find out about this..think I will go back to the dealers..will let you know if I find out anything...



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users