Jump to content


Photo

2007 Tdci Loses Heat


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 rrfool

rrfool

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: 2007 Focus 1.8 TDCi
  • Location: Ireland

Posted 19 October 2010 - 10:10 PM

Hi all,

I had a heater hose blew a couple of weeks ago. Ford dealer replaced this - then no heat internally.

This seems to be getting better - if we keep the heater down to 1/2/3 we get heat, but after about 20 mins driving, lose it.

She's not using water, not overheating, we've tried a known good thermostat.

The Ford Dealer wants to do the clyinder head - which is a huge job in those (Especially at dealer prices)

One of the top hoses is always hot, the other seems to go cold when the heat disappears.

Any ideas?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 8,001 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 19 October 2010 - 11:42 PM

Hi all,

I had a heater hose blew a couple of weeks ago. Ford dealer replaced this - then no heat internally.

This seems to be getting better - if we keep the heater down to 1/2/3 we get heat, but after about 20 mins driving, lose it.

She's not using water, not overheating, we've tried a known good thermostat.

The Ford Dealer wants to do the clyinder head - which is a huge job in those (Especially at dealer prices)

One of the top hoses is always hot, the other seems to go cold when the heat disappears.

Any ideas?


water pump


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users