Jump to content


Photo

Mondeo Mk2 2.0 16V Auto


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 dizzydaz

dizzydaz

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: mondeo mk2

Posted 01 November 2010 - 07:05 PM

Just got this car and was told that the gear change from first to second takes a bit of time as it needs a transmission fluid change, it revs upto 4000rpms before changing into second....but i also have another problem and that is that it does not seem to want to change into 4th, any reason why this could be. Also the overdrive light on dashboard is always flashing even tho overdrive is off

thanx in advance

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 01 November 2010 - 08:52 PM

Look on top of the box, around the end of the battery tray area, and you will see a massive connector going into the gearbox, a round one, take this off IGNITION MUST BE OFF, and put back on a few times, look for any signs of moisture in the connector.
Don't confuse with the other electrical connector further towards the front of the box as this is something else, which will have a round shaft end and scribe lines to line up.

#3 jm76

jm76

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondeo Auto Mk2

Posted 03 November 2010 - 10:13 PM

Look on top of the box, around the end of the battery tray area, and you will see a massive connector going into the gearbox, a round one, take this off IGNITION MUST BE OFF, and put back on a few times, look for any signs of moisture in the connector.
Don't confuse with the other electrical connector further towards the front of the box as this is something else, which will have a round shaft end and scribe lines to line up.

Hi guys,
I've got EXACTLY the same problem. Tried fiddling with the selector cable today but got nowhere. Have checked the fluid level and that's ok. I've attached a picture which shows what I think to be the connector with the scribe lines you mentioned. Can you give me an indication of where the connection I'm looking for is? Thanks, Jack.

#4 jm76

jm76

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondeo Auto Mk2

Posted 04 November 2010 - 08:20 PM

Hi guys,
I've got EXACTLY the same problem. Tried fiddling with the selector cable today but got nowhere. Have checked the fluid level and that's ok. I've attached a picture which shows what I think to be the connector with the scribe lines you mentioned. Can you give me an indication of where the connection I'm looking for is? Thanks, Jack.

Attached Thumbnails

  • gearbox3a.JPG


#5 dizzydaz

dizzydaz

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: mondeo mk2

Posted 04 November 2010 - 10:22 PM

thanx for the picture, makes life a lot easier lol

#6 jm76

jm76

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Mondeo Auto Mk2

Posted 04 November 2010 - 10:24 PM

thanx for the picture, makes life a lot easier lol

Yeah right!!!
Have you found the connector he's talking about yet?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users