Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!


mmibe

Old style fiesta wont start

4 posts in this topic

Have an old ford fiesta popular 1.1L. Had been stationary for around 2 yrs, got it all fixed up and working and drove 700miles over a month no problem. suddenly wont start, engine ticks over but wont catch. Have had roadside rescue out who dried all electrics, sprayed sealant and cleaned up. started fine. following day wont start again, cant find any sign od damp in electrics, any idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

have u changed the ht leads????....it maybe them.....if it's not try the spark plugs they may need cleaning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Give me a message and i will talk u through either by telephone or email on loads of things to check for without spending money or if u live less than 20 mile from b'ham i can come downa nd have a look

Cheers

Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Have an old ford fiesta popular 1.1L. Had been stationary for around 2 yrs, got it all fixed up and working and drove 700miles over a month no problem. suddenly wont start, engine ticks over but wont catch. Have had roadside rescue out who dried all electrics, sprayed sealant and cleaned up. started fine. following day wont start again, cant find any sign od damp in electrics, any idea?

have you had a look at your disy cap rotor arm and condenser and points could be something to do with them or if its ecu ignition could be something to do with the box OR if it is manual choke could be the bracket that holds the plastic coating has broken and when you pull the choke to start it it is pulling the sheething as well giving you no choke if it is then a jublee clip can solve this lol as the same happened on my fiesta oh and which mk of fiesta is it as i think the mk3 1.1L are ecu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now