Jump to content


Photo

Newbie


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 getaway_driver2003

getaway_driver2003

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Mondeo

Posted 02 December 2010 - 02:52 PM

Hi Guys,

I'm new to the forum having just bought myself a Ford Mondeo 53 plate 2ltr Zetec. It's silver (or so they would have me believe) with around 84k on the clock. Lovely car to drive... However... The mileage I'm getting is pretty bad. Let me set the scene... I drive on rubbish traffic on back roads for 6 miles and I'm getting around 24mpg... Also the performance isn't quite as good as I expected. Now that might be down the the fact my last car was a 2.5 v6 twin turbo but even so it feels a little sluggish... And I used to get about 21mgp from that... It hardly seems worth the trade right now.

So I apprecaite with the traffic and the cold it's not going to be great mpg but i was expecting a little better than that... Just had the car a major service so shouldn't be filters (reset the trip computer afterwards too). Anyone a suggestion as to why... And no, I'm not hitting the gas hard trying to make up for the loss of power... I have two kids in the back to look after!

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jmurray01

jmurray01

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 802 posts
  • Name: Jamie
  • Ford Model: None at present
  • Year: Non
  • Location: Moray

Posted 02 December 2010 - 05:27 PM

Welcome to the Ford-Owners-Club! B)

#3 Gazjs

Gazjs

    Area Rep: Central and North Scotland (Detailing Obsessive)

  • New Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,873 posts
  • Ford Model: Fiesta Mk 6 Facelift
  • Location:

Posted 03 December 2010 - 12:47 PM

Welcome to the forums :)

#4 Escort 1980

Escort 1980

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Gavin
  • Ford Model: Ford Escort GL
  • Year: 1980
  • Location: Other / Non-UK

Posted 22 March 2012 - 11:12 AM

Hi All, I'm Gavin from South Africa, I am currently restoring a 1980 Ford Escort 1600 GL to it's former glory, I will post pic's of progress.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users