Jump to content


Photo

Temperature Gauge


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 caazzaa

caazzaa

    Caazzaa

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 10 posts
  • Name: Carol
  • Ford Model: Focus TDCI Sport Estate
  • Year: 2007
  • Location: Ayrshire

Posted 16 December 2010 - 07:15 PM

Hi can any one help, my Ford Mondeos Temperature Gauge is misbehaving sometimes by going of the scale even when started from cold, changed the thermostat thinking this was the problem, but still doing it.
The automatic fan in the engine keeps triggering on, is the problem one of my sensors and if so which one?
I have been reading there are two in other posts!
My Mondoe is a W (2000) Reg 1.8 petrol.

Carol

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 tommy.h

tommy.h

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 251 posts
  • Name: tom
  • Ford Model: mondeo 2.0 diesel mk4
  • Year: 2007
  • Location: Cheshire

Posted 16 December 2010 - 07:19 PM

Hi caaz

temperature guage going off the scale when started from cold in this weather can sometimes mean frozen water.
have you got enough antifreeze in?

tom

#3 caazzaa

caazzaa

    Caazzaa

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 10 posts
  • Name: Carol
  • Ford Model: Focus TDCI Sport Estate
  • Year: 2007
  • Location: Ayrshire

Posted 16 December 2010 - 07:29 PM

Every thing okay on that score, vehicle has been running about all day today, no overhating in the engine, just the needle going up to the red every now and again. Behaving and sitting normally sometimes, then just for no reason climbs into the red again.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users