Jump to content


Photo

Starting Problem Hot And Cold


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 waterfedpole

waterfedpole

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: ford escort

Posted 22 December 2010 - 09:12 PM

I have a problem with my Ford Escort Diesel 55 Van N reg 1996 non turbo its done 90000 I have change the glow plugs, heater relay, diesel heater relay, pump primer plus fuel filter all new parts. When I start the van in the morning its start well but is very lumpy and sort of misfires this is solved by giving it a quick rev, but even when warm if I start the van without either keeping my foot on the pendle or giving it a quick rev its lumpy on ilde is there a air leak problem or with the diesel injector pump? Should I change the fuel pipe bewteen the primer pump and injector pump with a non return valve I think fuel might be running back to the fuel tank would this be the problem or is there other issues? Has anyone had this problem?

Look forward to a reply.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 waterfedpole

waterfedpole

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: ford escort

Posted 28 December 2010 - 05:24 PM

I take it no one knows then? Is there any other forums to get the info?

#3 RShaun

RShaun

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 8 posts
  • Ford Model: Escort

Posted 05 January 2011 - 06:05 PM

Hi ,
Could be sticky injectors mate, may be worth getting them tested before you start playing with the pump!


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users