• Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear


Sign in to follow this  
Followers 0
D4v1d

04 130Bhp Galaxy Wipers Stopped Working

5 posts in this topic

Hi everyone first post here, But it's a fault I need fixing.

I went out to the car yesterday, started it fine, then noticed that the wipers didn't turn on. Then I remembered that once the wipers wouldn't wiper across the windscreen unless the car was moving forwards (I thought this was really weird) so I tried to wash the windscreen and the wipers didn't respond at all. The rear wiper works fine.

The fuses seem fine, I looked at the wiper motor today, It all seems fine at a quick glance. I drove the gear box with a spanner to the mid stroke, when I turned the ignition on, the wiper motor drove to the parked position but wouldn't drive as to wash or wipe the wind screen, Is there some thing I'm missing?.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Could be a couple of things,firstly the wipers work on what we call the lin bus signal circuit.The alarm system also works on this circuit. The alarm siren is prone to water ingress which then corrupts the wiper operation. I have also experiened relay problems, there are 2. Hope this helps, Jouxy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Jouxy.

I went back to the basics and started to go through the fuses one at a time. I found that a 10amp stated as a fan fuse had blown. I replaced it and the wipers started to work straight away. I thought that the wiper fuse was listed as a 30amp fuse.

I have a MkII Galaxy 04 130Bhp, Is the fuse identifier for the fuse box correct on this car?.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fuse listings are poor plus sorry for the info I thought you had later shape galaxy, if you need any more fuse info let me know

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi d4v1d

see attached these should be correct for 2003-06.

tom

post-13968-063647200 1294259015_thumb.jp

post-13968-072622500 1294259031_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0