• Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts


davell

Galaxy Tdci Starting/running Problem

2 posts in this topic

hi thanks for looking and hope you can help. i have a 56 plate new shape galaxy 2.0 tdci 140. firstly i'd like to be sure that whether the injectors are coded on these models. it has starting problems. once started there is no power and it dies away and sometimes cuts out after a few seconds. if i am able to hold the revs for a short while it soon dies away once i try to pull away. I have removed all injectors and replaced copper washers. I have a small compression leak through the left hand side (no 1 cylinder i think) injector but not enough to cause the power loss. I'm wondering whether its a fuel pressure problem and if so is this more likely to be the fuel pump or maybe a failing regulator/solenoid. Is the reg/solenoid fitted to the common rail. Maybe someone has had the same problem and can offer advice, all of which would be greatly appreciated. I have owned the car from new and its been a great workhorse, its covered almost 170,000 miles. look forward to hearing from anyone. Thanks Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hi

Did you ever find out what the problem was?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now