Jump to content


Photo
- - - - -

Problem With '96 Fiesta 1.25 LX Zetec 16v


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Anty88

Anty88

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 09 October 2008 - 09:09 PM

My fiesta still runs fine, keeps cool, and starts first time everytime. But When it starts it makes a high pitched squeak sound and this sound stays with me until i reach my destination and turn the engine off. Sounds like the fan/cambelt ? If i spray the belt that runs along the left side of the engine with WD-40, the sound will go away for a bit. Then come back later on and stay until i respray. Does anyone have an idea of what this is and how much it would set me back to get fixed up ?

Cheers :)

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,467 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 10 October 2008 - 08:40 AM

it sounds like the belt is starting to become hard, in the old days we would use belt dressing fluid but nowadays it just as cheap to replace the belt. sugest you take the belt off and check for any tight bearings that could also be noisy as well


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users