Jump to content


Photo

2.0 Zetec Hunting


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 dex25

dex25

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: cougar

Posted 31 January 2011 - 07:59 PM

I have a 1999 Ford Cougar 2.0 zetec. The engine begins to hunt while at cruising speed usually as the revs drop off. The engine has no problem at idle or when cold. It also has no lack of power. I have changed the plugs, plug leads and coil pack. Any help would be a great help. Thanks.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 dex25

dex25

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: cougar

Posted 02 February 2011 - 09:53 AM

Come on folks!!!! Someone must have had this problem before. As the car cruises along it starts to bump bump bump. Cleaned the sensor in the air intake but still no good. Any ideas please. Thanks.

#3 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,551 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 02 February 2011 - 04:08 PM

Check the lengths and "T" piece of hose on the PCV system these can split and give air ingress,also check the pcv valve has not stuck, when removed it should rattle.

#4 dex25

dex25

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: cougar

Posted 04 February 2011 - 03:20 PM

Thats it sorted. The hose was soft and was sucking itself flat. Probably spilt as well. Thanks for taking the time to help me out. Cheers.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users