Jump to content


Photo
- - - - -

Fiesta mk5 immobiliser problem - wont start engine


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 needsoftware

needsoftware

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 16 October 2008 - 11:33 AM

Hi, I just tried to start my car but it wouldnt start. I put the key in and try turning it but it wont start and the immobiliser light still flashes like usual. I tried the spare key and the same thing happens. The car was turning on fine the other day. Any one had the same problem or know what could be wrong???

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Rikos

Rikos

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 857 posts
  • Ford Model: Fiesta 1.4 LX

Posted 16 October 2008 - 11:38 AM

The immobiliser may not be disconnecting properly, are there are noises or lights when you try to turn it on?

#3 needsoftware

needsoftware

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 16 October 2008 - 12:26 PM

No lights, no noises. I can't turn the key all the way around to start the engine because the immobiliser stops it.

#4 Rikos

Rikos

    Too much time on the boards

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 857 posts
  • Ford Model: Fiesta 1.4 LX

Posted 16 October 2008 - 12:39 PM

The immobiliser doesnt stop the key turning i dont think, is the steering lock on?

#5 mc_flame

mc_flame

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 317 posts
  • Name: Lee
  • Ford Model: '06 Focus 1.8 Zetec Climate 3Dr
  • Year: 2006
  • Location: Warwickshire

Posted 16 October 2008 - 04:36 PM

The immobiliser doesnt stop the key turning i dont think, is the steering lock on?


If the key don't turn all the way round its the steering lock no doubt, just turn the wheel left/right a couple of times then try again. Should work then.

#6 needsoftware

needsoftware

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 17 October 2008 - 11:01 AM

I didnt move the steering wheel and put the key in and the car started just like that. Its really weird however if it happens again ill remember to move the wheel a little before I insert the key. Thanks everyone for your help.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users