Jump to content


Photo

Sterio Unit Removal


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Paul P

Paul P

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Smax 2 tdci zetec
  • Location:

Posted 27 October 2008 - 03:31 PM

Hi

I bought my Smax Zetec two weeks ago. The CD unit has two phone buttons on and the only funtion is to mute the radio.
I have bought a upgraded unit but i cannot see how my old one comes out
Any help would be appriciated

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,480 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 27 October 2008 - 03:52 PM

you will have to get the removal tools this might help you
http://www.fitaudio.com/

#3 Paul P

Paul P

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Smax 2 tdci zetec
  • Location:

Posted 27 October 2008 - 04:34 PM

you will have to get the removal tools this might help you
http://www.fitaudio.com/

Hi thanks for that but they dont stock any removal tools for the Smax

#4 Dawn

Dawn

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Ford SMAX 2TDCI
  • Location:

Posted 27 October 2008 - 05:40 PM

Hi thanks for that but they dont stock any removal tools for the Smax

I may be wrong but i dont think there is a tool you have to remove the silver front(not sure how) then there are four bolts holding the unit in ( i read this on another site so not sure if its correct)

#5 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,480 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 28 October 2008 - 06:08 PM

this will show you the tools you need
http://www.teamtorqu...moval-keys.html

#6 Paul P

Paul P

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Smax 2 tdci zetec
  • Location:

Posted 29 October 2008 - 02:22 PM

this will show you the tools you need
http://www.teamtorqu...moval-keys.html

Thanks for that have orderd a set.

#7 landman

landman

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Ford Model: .
  • Location:

Posted 10 January 2009 - 09:06 AM

Thanks for that have orderd a set.


Did you manage to get the unit out?

the 6000 and the 6006 are a real pain to remove.

You do need 4 "keys" as you might have already found out.

I changed my 6006 to a Sony 6-stack in my 1st S-Max.

No need to remove any trim to do this.

Rgds,

Landman

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users